Zin in Zuid

Groningen - Groningen
Toekomstig aanbod

€ 266.000,- tot € 574.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
56 - 200m2
Kaveloppervlak
59 - 225m2
Inhoud
190 - 660m3

Over dit project

OPEN HUIS:
Tijdens de landelijke Open Huizen Dag op zaterdag 30 september, kunt u kennismaken met de laatste nog niet verkochte woningen tijdens het open huis! Komt u ook?
Wanneer: zaterdag 30 september
Tijdstip: van 11.00 tot 13.00 uur.
Waar: Van Schendelstraat 1 Groningen

===

Zin in Zuid:
Supermoderne woningen in voormalige schoollokalen, de oude kantine en wonen op het dak: aan de Van Schendelstraat 1 in Groningen Zuid wordt een monumentaal schoolgebouw getransformeerd tot 75 appartementen en loftwoningen. Een unieke setting: met een klein beetje fantasie hoor je de vele voetstappen nog door de gang gaan, de schoolbel luiden en het schuiven van de schoolbanken over de vloer!

OLDSKOOL // NEW LIVING
Het nieuwe bouwen, zo heette ook wel de stijl van architect en rijksbouwmeester Jo Vegter. Hij ontwierp de school met de kenmerkende gevel en het V-vormige dak met twee punten. De nieuwe woningen worden net zo kenmerkend, mét het speciale dak. Zin in Zuid, het nieuwe wonen!

VERNIEUWEND // MONUMENTAAL
Modern en comfortabel wonen in een monument. Saai? Dacht het niet! De voormalige technische school is een geweldig pand met een bijzondere indeling, grote raampartijen en unieke historische trekjes. Die worden op een spannende, speelse manier in de woningen verwerkt. Geen vleugel is hetzelfde, en toch waan je je duidelijk in een oude school. De directe omgeving wordt een stadspark en is nu al erg groen. Lekker stads wonen in een parkachtige omgeving, dat is Zin in Zuid!
De oude technische school is een gemeentelijk monument. Het hoofdgebouw blijft dan ook staan en wordt helemaal getransformeerd. Andere vleugels worden verbouwd of maken plaats voor nieuwbouw. Je kunt hier echt kiezen uit allerlei woningtypes, van kleine appartementen tot grote penthouses, van ruime woningen met vide en terras tot appartementen met openslaande ramen. Hoe je ook wilt wonen, je vindt jouw plek hier in Zin in Zuid.

UNIEK//WONEN
Jouw woonkamer waar de schoolbanken stonden of slapen in een oud praktijklokaal: de complete school wordt getransformeerd. Woningen met een eigen terras of op een verdieping, grote en kleine appartementen met flinke ramen, penthouses op het dak, woonkamers tot wel bijna vier meter hoog, recht-toe-recht-aan of juist met onverwachte hoeken. Bijna elke woning is uniek. Hier kies je echt hoe je zelf wilt wonen. Wil je een eigen buitenruimte? Een groot of juist een wat kleiner appartement? In Zin in Zuid komen maar liefst 75 supermoderne woningen in allerlei soorten en maten. De voormalige klaslokalen en oude kantine worden getransformeerd tot heerlijke appartementen, alles-in-één studio’s, ruime maisonnettes en moderne loftwoningen. Op het dak komen fantastische penthouses. Bijna elke woning is uniek, de ramen zijn groot en plafonds tot wel 6 meter hoog. Hier kies je zelf hoe je wilt wonen.
De woningen hebben een duurzame verwarmingsinstallatie en een warmtepomp, zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming. Een keuken kan vrij worden gekozen (is niet inbegrepen). De woningen zijn allemaal voorzien van een badkamer, waarbij je de keuze hebt om het sanitair en tegelwerk naar eigen wens samen te stellen.

EIGENZINNIG // MAATWERK
Elk hoekje van de school is bekeken, elk lokaal in kaart gebracht. Voor elke plek wordt nu de meest ideale woning ontworpen. Maatwerk dus! De exacte indeling is nog niet bekend maar dit kun je in ieder geval verwachten:

18 Appartementen
Op zoek naar een lichte woning in het juiste formaat? De divers uitgevoerde appartementen zijn gelegen aan alle zijden en op bijna alle verdiepingen van het schoolgebouw. Ze hebben 2 tot 4 kamers (bouwnummers 9, 13, 23, 27, 36 t/m 41, 44 t/m 45). Hoge plafonds en modern grote raampartijen. Het woonoppervlak loopt uiteen van ca. 58 m² t/m 94 m². Je kunt kiezen voor een appartement met of zonder buitenruimte in de vorm van een (dak)terras of Fransbalkon op het noorden of zuiden.

24 Loftappartementen
Wonen met uitzicht over water en de levendige wijk? De loftappartementen zijn gelegen op de 2e en 3e verdieping van het hoofdgebouw, in de voormalige klaslokalen. De loftappartementen variëren tussen de 52 m2 en 61 m2 met grote, hoge raampartijen. Je kunt kiezen voor een appartement met de loft indeling, de roomdivider of een separate slaapkamer (zonder meerprijs). Welke variant kies jij?

7 Penthouses
Vanuit de luxueuze penthouses op het dak (bouwnummers 1 t/m 7) geniet je van een werkelijk magnifiek uitzicht naar alle kanten over de stad Groningen. Deze woningen hebben twee kamers en een heerlijk terras op het zuidwesten waar je volop van de zon kunt genieten. Daarnaast heeft elke penthouse ook een tweede terras op het noordwesten waar ruimte is voor een heerlijk stoel om te genieten van een schitterende zonsopgang. Het woonoppervlak bedraagt ca. 74 – 98 m2.

4 Studio’s
Op een centrale plek in het gebouw worden 4 stoere studio’s gerealiseerd met ‘alles erop en eraan’ (bouwnummers 42,43, 52,53). Wordt dit misschien wel jouw chique alternatief voor de populaire ‘tiny house’? Twee van deze mooie studio’s hebben een woonoppervlak van ca. 53 m2 (bouwnummers 43, 44), beide andere studio’s (bouwnummers 52, 53) zijn ca. 60 m2 groot.

5 Maisonnettes
De ruim opgezette maisonnettes liggen aan een kant aan de Van Schendelstraat en aan de andere kant aan het Boutenspad (bouwnummers 54 t/m 58). Deze woningen op de begane grond liggen op 80 cm boven het maaiveld. De maisonnettes hebben maar liefst 4 kamers, een vide waardoor je de geweldige hoogte goed kunt beleven en een grote pui waar veel licht door naar binnen valt. Aan de Boutenspad-zijde stap je zo op je eigen balkon of terras. Het woonoppervlak is ca. 73 tot 104 m2.

17 Loftwoningen
De moderne loftwoningen gaan de hoogte in en zijn voorzien van een prachtige vide op de eerste etage! Je hebt dus riant de ruimte, ook omdat je hier zo je terras oploopt. De woningen zijn gesitueerd op de plek waar ooit de oude kantine was en in de zijvleugel. Er zijn woningen met 2 kamers (bouwnummers 60, 61, 63 t/m 75), 3 kamers (bouwnummer 59) of zelfs 5 kamers (bouwnummer 62). Het woonoppervlak bedraagt ca. 83 tot 140 m2. Alle loftwoningen hebben een terras.

Spelen met//Karakter
De voormalige praktijklokalen zijn wel vier meter hoog. Dat is te mooi om op te delen! Hier komen dan ook woningen met een vide, een tussenvloer die maar een deel van de woning beslaat. Zo krijg je voldoende leefruimte én houd je dat mooie hoge plafond. Met grote ramen op het zuiden kijk je uit over je eigen terras en het aangrenzende nieuwe Zuiderpark.
Helemaal nieuw worden de penthouses op het dak. De markante dubbele dakpunt wordt van glas, zodat je nog beter van het uitzicht kunt genieten. De penthouses worden erg licht en krijgen een ruim dakterras. Kon je vroeger alleen het dak op voor de examenstunt, straks kun je er heerlijk wonen.

BETON // GLAS
In het gebouw zit ook een enorm stevige betonconstructie. We willen het heel zichtbaar maken dat je in een zwaar gebouw van beton woont met een echt industrieel karakter. We gaan bijvoorbeeld verlaagde systeemplafonds verwijderen, waardoor je de hoogte en ruimtelijkheid van het gebouw ervaart. Tegelijk met het versterken van het karakter maakt dat het ook een fijnere plek om te wonen.

ZIN IN ZUID // GRONINGEN
Het wordt een pareltje van oude en nieuwe architectuur, in een prettige wijk aan de rand van het centrum. Een groene buurt, volop in ontwikkeling met alle stadse gemakken binnen handbereik.

GROEN // VERBINDT
In Zuid is groen de verbindende schakel tussen wonen en de stad. Van papiermolen en Helperdiep tot Sterrebos en het toekomstig Zuiderpark, je kunt hier heerlijk wandelen. Zin in Zuid grenst direct aan al dat groen, je hoeft er dus de deur niet eens voor uit. Het sportpark aan de noordkant van het project wordt opnieuw ingericht, net als de directe omgeving. De oude technische school wordt haast onderdeel van het nieuwe park. Een heerlijke plek om te wonen en te leven.

UP // COMING
De wijk leeft! Zin in Zuid is niet de enige positieve ontwikkeling: de zuidelijke ringweg wordt aangepakt, het nabijgelegen woonwagenkamp wordt opgeknapt, aan de Helperkade worden bijzondere woningen gerealiseerd en er komt nieuwbouw in de nabijgelegen Helperwestsingel, Jullensstraat en Hora Siccamasingel. Er worden fietspaden aangelegd en omgelegd en een stadsecoloog zorgt ervoor dat alles op een natuurvriendelijke manier wordt ingericht. Het wordt een fijne plek voor mens en natuur.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Zin in Zuid
Start verkoop
Verkoop gestart
Koopwoningen
75
Prijs
€ 266.000,- tot € 574.000,-
Type woningen
Appartement, Eengezinswoning, Maisonnette

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden