Mobiele airco

Actueel

Nieuws

Maak voor je huis een lichtplan voor binnen en buiten Lokaal nieuws dinsdag 08 maart 2022

Maak voor je huis een lichtplan voor binnen en buiten

Ben in Groningen net verhuisd of heb je nieuwbouw op het oog dan breekt er een spannende tijd aan. Je bepaald de stijl van je nieuwe interieur hoe die gaat worden. Wat komt er op de vloer, op de muur en welke trendvolle meubels schaf je aan. Daarbij mag goede sfeerverlichting niet vergeten worden. Maak daarom een compleet lichtplan voor zowel binnen als buiten, zodat je het hele jaar rond een mooie en gloedvolle woonsfeer creëert.

Nog steeds is het een populair gegeven om je interieur aan te sluiten op het buitenleven in de tuin. Daarbij kun je denken aan een veranda, een overkapping, een schuifpui of de klassieke openslaande deuren. Het is bij warme dagen echt ideaal als je makkelijk je binnenleven naar buiten kunt verplaatsen zonder dat je daarvoor veel hoeft te sjouwen met stoelen of banken. Heb je een stijlvol interieur dan is het een echte aanrader om die mooie karakteristieke stijl ook naar buiten door te trekken. Wat dat betreft zijn Borek tuinmeubelen de perfecte keuze. En of het nu gaat om tafels, stoelen, ligbedden of parasols met dat stukje kwaliteit geniet je nog meer van je lange zomeravonden in je eigen loungeset met vrienden of familie.

Verlichting

Een huis en tuin kunnen niet zonder verlichting. Toch valt er met verlichting te versieren dan het standaard leeslampje of het spotje aan het plafond. Naast je interieur kun je ook een mooi lichtplan maken voor de aangrenzende tuin van je woonkamer. Je zult versteld staan wat mooie lampen je lange zomeravonden nog eens extra en sfeervol verlengen. Wees daarom niet bang om eens in luxe lampen te investeren die naast functioneel ook echte aandachtstrekkers zijn.

Slim

Ben je helemaal gek van gadgets en bedien je graag alles via de apps op je telefoon dan is alle verlichting daar in principe geschikt voor. Je kunt zelfs je huidige led of spaarlamp blijven gebruiken. Op twee manieren is die slimheid te realiseren. Je maakt alleen je fitting slim of je gebruikt een slimme stekker. Bij het plaatsen van een slimme fitting hoef je die alleen maar tussen de lamp en het armatuur te plaatsen. Bij de meeste apps heb je dan ook de mogelijkheid om je lamp te dimmen. Omdat het allemaal draadloos werkt kun je ook mooi de buitenverlichting slim maken zodat je altijd vanaf je mobiele telefoon overal de juiste sfeer kunt creëren.

Functioneel

Licht is zowel overdag als in de nachtelijke uren belangrijk. Sfeerrijke en romantische verlichting maken het leven aangenaam. Toch speelt functioneel licht de belangrijkste rol in ons leven. Je wil ook ‘s avonds lekker een krant, magazine of boek kunnen lezen en dan is goed heldere en gerichte verlichting heel belangrijk. In alle ruimtes van het huis is functionele verlichting essentieel of het nu in de keuken, schuur of badkamer is.

Ook door het vele thuiswerken van tegenwoordig is het belangrijk dat je met de juiste lichtinval werkt. Veel werknemers hebben gemerkt dat een goede verlichting bij het doornemen van rapporten wel zo makkelijk is. En zit je achter je laptop dan weet je hoe irritant reflecterend licht op je beeldscherm kan werken.

De verschillende soorten split Lokaal nieuws vrijdag 14 januari 2022

De verschillende soorten split

Split wordt ook wel breuksteen genoemd omdat het ontstaat door het breken van grotere stukken gesteente. Kenmerkend aan split is dat de stenen waaruit split bestaat hoekige vormen hebben waardoor het split niet veel zal bewegen wanneer dit ergens is neergelegd. Er zijn echter wel verschillende soorten split en welke splitsoort het beste bij een project past is een persoonlijke keuze. De verschillende soorten split worden namelijk zowel ter decoratie gebruikt als voor het leggen van een stevige ondergrond. Split is in kleinere hoeveelheden verkrijgbaar en kan online worden besteld maar omdat er voor deze projecten vaak grotere hoeveelheden split worden gebruikt is split te ook bestellen in de vorm van een big bag split .

Basalt split

Basalt split komt uit vulkanische gebieden en is ontstaan uit lava of magma dat is gestold. De stenen waar basalt split uit bestaat zijn hoekig en kunnen een grijze kleur hebben die veranderd naar zwart wanneer deze nat worden, dit is een bekende soort basalt genaamd zwart basalt. Er is echter ook een ander soort basalt split welke een lichtere kleur heeft en deze soort wordt basalt split antraciet genoemd. Daarnaast komen de stenen in verschillende groottes waardoor er voor elk project een geschikte maat te vinden is. Een van de grootste voordelen van basalt split is dat de stenen waaruit het split bestaat zowel hun vorm als kleur voor zeer lange tijd zullen behouden.

Ardenner split

Ardenner split is zoals de naam al doet vermoeden afkomstig uit de Ardennen en de stenen van deze splitsoort zijn kalkstenen. Omdat kalksteen een hele harde steensoort is werden deze stenen vroeger al gebruikt om mee te bouwen. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van de hardheid van kalksteen en het feit dat deze stenen zwaar belast kunnen worden door Ardenner split te gebruiken voor onder andere de aanleg van opritten en parkeerplaatsen. Ook wordt Ardenner split vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, een groot voordeel hierbij is dat Ardenner split in verschillende kleuren komt. Zo is er Ardenner split verkrijgbaar in het grijs, rood en geel.

Icy Blue split

Icy Blue split is type marmer en dit is een populaire splitsoort vanwege de unieke kleur van deze stenen. Icy Blue split bestaat namelijk uit een hoekige steensoort met een grijze tot blauwe kleur. Door het aantrekkelijke uiterlijk van deze steensoort wordt Icy Blue split ook wel een siersteen genoemd en vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden. Je kunt deze steensoort alleen gebruiken maar het is ook heel gemakkelijk te combineren met andere steensoorten. Ook deze splitsoort is daarnaast goed te gebruiken voor onder andere het aanleggen van bijvoorbeeld verharde paden. Dit komt omdat deze stenen net als de stenen van de andere splitsoorten een hoge belasting aankunnen.

Rode Elbe split

Rode Elbe split staat ook wel bekend als Lanark Red en Harden Red, Rode Elbe split is een rode en hoekige splitsoort. De rode kleur van deze splitsoort zorgt voor een warme uitstraling en de stenen kunnen lijken op die van mijnsteen grind. Deze splitsoort is vanwege de kleur zeer geschikt om als decoratie te gebruiken binnen verschillende projecten. Zo wordt deze splitsoort onder andere gebruikt in borders en voor het aanleggen van rotstuinen. Daarnaast is het ook een slijtvaste steen wat deze splitsoort ook geschikt maakt voor het aanleggen van onder andere opritten en parkeerplaatsen. Tenslotte is deze splitsoort ook veilig te gebruiken voor vijvers en aquaria.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden