Actueel

Nieuws

Waar moet je om denken bij het afsluiten van een hypotheek? Lokaal nieuws vrijdag 03 januari 2020

Waar moet je om denken bij het afsluiten van een hypotheek?

Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten, dan is het belangrijk om hier vooraf goed over geadviseerd te worden. Wij als financieel adviseur in Groningen assisteren u bij het maken van keuzes waar grote bedragen bij komen kijken.

Jouw droom staat bij ons altijd centraal en dit is onze visie: ‘i have a dream’ – een legendarische rede met een krachtige boodschap. Dromen geven ons de inspiratie en motivatie om deze uiteindelijk ook te verwezenlijken.

Wij worden iedere dag geïnspireerd door de mogelijkheid om jouw droom te realiseren. Door middel van eerlijk- en onafhankelijk advies bieden wij jou vertrouwen bij de belangrijkste keuzes in je leven.

Laatste beschikbaarheid Engelse Park Lokaal nieuws donderdag 19 december 2019

Laatste beschikbaarheid Engelse Park

Laatste woningen van Fase 1, 2 én 3 nu in verkoop!

 

Engelse Park is dé nieuwe woonlocatie van Groningen-Zuid. Op een toplocatie, in het groen, dichtbij het centrum van Groningen, het OV en de uitvalswegen. Er zijn nog slechts een aantal Tuinwoningen en Park Villa's beschikbaar. 

Bekijk het actuele woningaanbod direct via onze website. Op dit moment is er nog een Tuinwoning 5.7 (woonoppervlakte ca. 135 m2), een Park Villa Twee-onder-één-kap (woonoppvlakte van 169 m2) en een Park Villa Vrijstaand te koop.

Het kan zijn dat een optie op een ander woningtype vrij valt. Neem daarom altijd contact op met de makelaar indien u een voorkeur voor een specifiek bouwnummer heeft.

 

Laatste woningen in verkoop Lokaal nieuws donderdag 12 december 2019

Laatste woningen in verkoop

De allerlaatste woningen in Engelse Park zijn nu te koop!

Neem contact op met de makelaars voor het actuele aanbod of voor een afspraak.

Op deze website is tevens het actuele aanbod te bekijken.https://www.engelsepark.nl/aanbod/

Start verkoop fase 3 woe 27 november & financiele check Lokaal nieuws maandag 04 november 2019

Start verkoop fase 3 woe 27 november & financiele check

Fase 3 gaat op woe 27 november in verkoop. Bezoek het verkoopevent in Paviljoen Sterrebos, Helperzoom 3B te Groningen. Vrije inloop tussen 17.00 en 19.00 uur.  Verkoopprijzen fase 3: Tuinwoningen vanaf ca. € 365.000,- v.o.n. Park Villa's vanaf ca. € 515.000,- v.o.n. Haal de brochure, de prijslijst en vraag ons alles wat je wilt weten over de woningen en het wonen op deze prachtige locatie in Groningen-Zuid. Wij werken met een inschrijftermijn, neem dus rustig de tijd voor het maken van de juiste keuze. 

Fase 3: laatste fase

Net als in fase 1 en 2 bestaat het aanbod uit Park Villa’s en Tuinwoningen.
In totaal komen er 32 woningen in verkoop. Dit zijn de állerlaatste woningen en Engelse Park. Zorg dat je erbij zit!

5 Tuinwoningen 5.4
10 Tuinwoningen 5.7
1 Tuinwoning 5.7 Special (slaap- en badkamer op de begane grond)
8 Tuinwoningen 6.0
4 Park Villa’s twee-onder-een-kap
2 Park Villa’s geschakeld
2 Park Villa’s vrijstaand

Financiering geregeld?

Klanten die straks bij de start van de verkoop bij hun inschrijving kunnen aantonen dat de woning van hun dromen financieel haalbaar is, krijgen voorrang bij de woningtoewijzing van fase 3. Kijk op deze website bij verkoopprocedure voor het formulier.

Woningbelegger Vesteda koopt huurappartementen Lokaal nieuws woensdag 18 september 2019

Woningbelegger Vesteda koopt huurappartementen

Het complex met 171 huurappartementen voor het middensegment heeft Van Omme & De Groot verkocht aan woningbelegger Vesteda, die de verhuur op termijn op zich gaat nemen.

Het complex met 171 huurappartementen voor het middensegment heeft Van Omme & De Groot verkocht aan woningbelegger Vesteda, die de verhuur op termijn op zich gaat nemen. De twee partijen tekenden onlangs de koopovereenkomst en gelijktijdig werd tussen Vesteda en Friso Bouwgroep een turn-key aannemingsovereenkomst getekend.

Lees hier het volledige persbericht.

Moeten we een huis huren of gaan we toch kopen? Lokaal nieuws dinsdag 17 september 2019

Moeten we een huis huren of gaan we toch kopen?

Vooral veel jonge mensen stellen zichzelf die vraag. Enerzijds lonkt de lage hypotheekrente. Anderzijds moet je aardig wat kosten maken bij de aankoop van je huis. Maar ja, huren wordt in de toekomst alleen maar duurder ...

Voordelen van kopen

Als je een huis koopt, bouw je vermogen op. Het huis is van jou, als je de hypotheek hebt afgelost. Daarnaast mag je de rente die je betaalt voor je hypotheek – als je voldoet aan de voorwaarden – aftrekken bij je belastingaangifte. Dat levert financieel voordeel op. En als je voor een langere rentevaste periode kiest, ben je gedurende langere tijd zeker van de hoogte van je hypotheeklasten.

Verder biedt een eigen huis je de mogelijkheid om het helemaal naar je eigen wensen te verbouwen. En omdat je de hypotheek in dertig jaar aflost, zijn je woonlasten na die tijd veel lager.

Nadelen van kopen

Maar er zijn ook nadelen. De waarde van je huis staat niet vast. Die kan stijgen maar ook dalen. Zo zou je een restschuld kunnen krijgen als je het huis tegen een lagere prijs verkoopt dan je het zelf hebt gekocht. Verder heb je meer kosten omdat je als huiseigenaar extra belastingen moet betalen en aanvullende verzekeringen moet afsluiten. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning, wat de nodige kosten met zich meebrengt.

Voordelen van huren

Dat geldt niet als je huurt. Kom je in aanmerking voor huurtoeslag? Dan scheelt dat nog meer geld. En als je wilt verhuizen, kan dat snel omdat de opzegtermijn van een huurhuis hooguit een paar maanden is. Ook zal je vermogen niet afnemen als de huizenprijs omlaag gaat.

Nadelen van huren

Daar staat tegenover dat je geen vermogen opbouwt in je woning. Verder moet je rekening houden met een jaarlijkse verhoging van de huurprijs. De woning verbouwen naar eigen inzicht kan niet zonder dat de verhuurder hiervoor toestemming geeft. En zelfs als dat zo is, pluk je er niet langer de vruchten van als je gaat verhuizen.

Lange termijnplanning

Er zijn nog meer zaken die je moet meewegen bij je keuze voor kopen of huren. Ook leeftijd, inkomen, de samenstelling van je huishouden en je toekomstplannen zijn van belang. Daarom is het verstandig om een planning voor de langere termijn te maken, voordat je een keuze maakt.

Zaken op een rij zetten

Of je beter kunt kopen of huren, hangt dus af van veel factoren en is altijd een persoonlijke keuze. Als Erkend Financieel Adviseur help ik je graag om de zaken op een rij te zetten. Ik kijk daarbij ook naar de toekomst. Neem gerust eens contact met me op voor een afspraak.

Verkoop fase 2 van start Lokaal nieuws woensdag 21 augustus 2019

Verkoop fase 2 van start

Inschrijven kan nog t/m woe 28 augustus 12.00 uur.
Inschrijving gesloten, neem contact op voor de beschikbaar woningen

Wegens het succes van fase 1, is nu ook fase 2 in verkoop. De 31 onder architectuur ontworpen woningen van de hand van Bedaux de Brouwer Architecten, zijn beschikbaar in zes verschillende woningtypen: Tuinwoning 5.4, 5.7 en 6.0 waarbij het nummer verwijst naar de breedte van de woning. De Park Villa twee-onder-één-kap en natuurlijk de unieke Park Villa vrijstaand. Voor een woonwens met specifieke behoeften zoals douchen en slapen op de begane grond is er de Tuinwoning 5.7 Special. Stuk voor stuk zijn alle woningen natuurlijk gelegen in het groene, parkachtige Engelse Park dichtbij alle voorzieningen zoals het OV, het centrum en de scholen. Engelse Park is een top locatie in Groningen Zuid.

Kijk bij aanbod voor de actueel beschikbare woningen en schrijf u in via uw persoonlijke account op deze website. Voor vragen kunt u bellen met de makelaars bij Pandomo Makelaars en Boekholt Nieuwbouwspecialist.
Om u extra van dienst te zijn organiseren beide makelaarskantoren nog voor de sluiting van de inschrijftermijn een inloopavond op hun kantoor. Aan u de keuze naar welke makelaar u gaat.
U bent van harte welkom op dinsdag 27 augustus tussen 17.00 en 19.30 uur.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden