Actueel

Nieuws

Welk van deze drie woonthema's past bij u? Lokaal nieuws vrijdag 21 februari 2020

Welk van deze drie woonthema's past bij u?

De Stadsvilla’s bieden volop ruimte om de indeling aan te passen aan uw leefstijl en woonwensen. Ter inspiratie hebben we drie woonthema's alvast voor u uitgewerkt

De Stadsvilla’s variëren in woonoppervlakte van 187 tot 213 vierkante meter. Volop mogelijkheden dus om er uw eigen signatuur aan te geven. Om u op weg te helpen hebben we drie woonthema’s uitgewerkt inclusief plattegronden: Wonen en werken, Vrijheid en ruimte en Familiehuis. Aan u de keuze: riante werkkamer of thuiskantoor, industriële loft, grote leefkeuken, spa-badkamer, inloopkast, atelier, game-room, man-cave of nog meer leefruimte dankzij een uitbouw. Met een Stadsvilla van Signatuur kan het allemaal.

 

Start verkoop Signatuur: dinsdag 17 maart Lokaal nieuws woensdag 19 februari 2020

Start verkoop Signatuur: dinsdag 17 maart

Dinsdag 17 maart is het zo ver. Dan start de verkoop van de 21 grote Stadsvilla’s van Signatuur: 13 tussenwoningen, 4 hoekwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Het is uw laatste kans..

Dinsdag 17 maart is het zo ver. Dan start de verkoop van de 21 grote Stadsvilla’s van Signatuur: 13 tussenwoningen, 4 hoekwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Het is uw laatste kans op een gloednieuwe eengezinswoning in de gewilde wijk Helpermaar. Signatuur is namelijk het sluitstuk van de woningontwikkeling op deze locatie. Dus mis het niet en kom dinsdag tussen 19.00 en 21.00 uur langs bij een van de twee verkoopmakelaars.

Schreuder Makelaars
Verlengde Hereweg 20-2
Groningen
050 – 526 20 00
info@schreuder-makelaars.nl

Boekholt & partners makelaardij
Suikerlaan 25
Groningen
050 – 311 46 47
nieuwbouw@boekholt-partners.nl

Heeft u belangstelling voor een Stadsvilla van Signatuur? Belangrijk is dan dat u zich van tevoren aanmeldt. Alleen dan kunt u zich inschrijven voor een optie op een bouwnummer. Vervolgens kunt u op één plek uw woningvoorkeuren beheren en zich inschrijven voor een woning. Weten hoe het werkt? Lees het handige stappenplan.

Eerste nieuwsbrief Signatuur verschenen Lokaal nieuws maandag 10 februari 2020

Eerste nieuwsbrief Signatuur verschenen

Op 7 februari verscheen de eerste nieuwsbrief van Signatuur, het gloednieuwe deelproject in de jonge en gewilde wijk Helpermaar in Groningen-Zuid. Heeft u de nieuwsbrief gemist, lees hem dan hier na.

SNEAK PREVIEW: Signatuur Helpermaar

Helpermaar is terug van weggeweest! Over een paar weken start namelijk de verkoop van Signatuur. Dit gloednieuwe deelplan telt 21 grote Stadsvilla’s in drie verschillende typen: hoekwoningen, rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. In deze nieuwsbrief lichten we voor het eerst een tipje van de sluier op.

U ontvangt de nieuwsbrief omdat u eerder interesse heeft getoond voor Helpermaar of Wonen in Helpermaar. Binnenkort is er nieuw aanbod in Helpermaar, waarover wij u graag informeren.

Direct aanmelden

21 Stadsvilla’s

Groots wonen met stedelijke allure, dat is Signatuur in Helpermaar in Groningen-Zuid. De 21 statige Stadsvilla’s tellen elk maar liefst vier woonlagen. Op de derde woonlaag heeft u de mogelijkheid een heerlijk zonneterras te realiseren. Elke villa beschikt bovendien over twee parkeerplaatsen op eigen terrein.

Ontdek de Stadsvilla’s

Woonthema's

De royale Stadsvilla’s onderscheiden zich door een uniek ontwerp. En dankzij de vele indelingsopties, de woonthema's, kunt u er ook nog een eigen ‘signatuur’ aan geven. Wilt u de woonkeuken op de begane grond of op de verdieping? Of een atelier of kantoor? Het kan allemaal.

Lees verder

Het plan

Helpermaar is ontwikkeld op basis van een prijswinnend stedenbouwkundig ontwerp. Hoogwaardige architectuur is er mooi ingepast in bestaand groen en waterpartijen. Het nieuwe deelgebied Signatuur ligt aan de rand van deze parkachtige woonwijk in Groningen-Zuid.

Meer over het plan

Start verkoop

In maart is het zover; dan start de verkoop van de 21 Stadsvilla’s van Signatuur. Interesse? Meld u dan snel aan en blijf op de hoogte. Ga nu alvast aan de slag met de financiële haalbaarheidscheck. Die is straks nodig bij het inschrijven op een Signatuur-villa. Het geeft u tevens voorrang bij de woning-toewijzing. Op de website leest u er meer over.

Aanmelden Stadsvilla

Stads wonen in het groen Lokaal nieuws vrijdag 24 januari 2020

Stads wonen in het groen

In de gewilde woonwijk Helpermaar in Groningen-Zuid worden vanaf maart van dit jaar 21 unieke en stadsvilla’s aangeboden onder de naam ‘Signatuur’.

In de gewilde woonwijk Helpermaar in Groningen-Zuid worden vanaf maart van dit jaar 21 unieke en stadsvilla’s aangeboden onder de naam ‘Signatuur’. De stadsvilla’s vormen de entree van de wijk en tegelijkertijd het sluitstuk van het totale nieuwbouwproject Helpermaar. De woningen worden uitgevoerd in drie typen stadsvilla’s; 13 stadsvilla's tussen, 4 stadsvilla’s hoek en 4 stadsvilla's twee-onder-een-kap. De grote woningen onderscheiden zich door diverse woonconcepten die toegepast kunnen worden; uw eigen signatuur!

Tijdloos en eigentijds ontwerp

De architectuur van Signatuur is uitzonderlijk en eigentijds te noemen. In de basis is het ontwerp van de stadsvilla’s klassiek en daardoor tijdloos. Geïnspireerd op de omliggende bestaande architectuur aan bijvoorbeeld de Hereweg zijn moderne stijlkenmerken toegevoegd zodat de woningen passen in de huidige tijdgeest. In het ontwerp is ook nagedacht over een comfortabel gebruik. De verdiepingshoge ramen bijvoorbeeld zorgen voor veel lichtinval en daardoor een plezierig leefklimaat.

Ruimte voor woonwensen Lokaal nieuws vrijdag 24 januari 2020

Ruimte voor woonwensen

De stadsvilla’s bestaan uit 4 ruime woonlagen. De totale oppervlakte van de tussen stadsvilla’s is ruim 187m2 en die van de hoek- en twee-onder-een-kap stadsvilla’s zijn ruim 213 m2.

De stadsvilla’s bestaan uit 4 ruime woonlagen. De totale oppervlakte van de tussen stadsvilla’s is ruim 187m2 en die van de hoek- en twee-onder-een-kap stadsvilla’s zijn ruim 213 m2. Optioneel zijn de woningen middels een uitbouw zelfs te vergroten tot ruim 213 m2 respectievelijk ruim 239m2. De stadsvilla’s bieden alle ruimte voor uw woonwensen en wij maken deze ook mogelijk! De stadsvilla’s bieden u niet alleen ruimte voor een woonkeuken en royale living maar ook voor bijvoorbeeld werken aan huis, een aparte tv-kamer, een hobbyruimte, een aantal extra slaapkamer of 2 of 3 badkamers. Heeft u altijd al een eigen mancave, study, herenkamer of boudoir willen hebben? Signatuur maakt het mogelijk.

Een stukje geschiedenis Lokaal nieuws vrijdag 24 januari 2020

Een stukje geschiedenis

Wat begon met een ziekenhuislocatie midden in Groningen-Zuid, wordt omgevormd tot één van de mooiste wijken van Groningen. De historie van Helpermaar gaat lorum ipsum dolor sit amet

Wat begon met een ziekenhuislocatie midden in Groningen-Zuid, wordt omgevormd tot één van de mooiste wijken van Groningen. De historie van Helpermaar gaat echter nog veel verder terug. Helpermaar ligt namelijk op de uitloper van de Hondsrug; een zandrug die in de Saale-ijstijd is ontstaan. Na de sloop van het oude Diaconessenziekenhuis heeft de gemeente op deze locatie archeologisch onderzoek verricht. Volgens de stadsarcheoloog zijn resten gevonden van het oudste huis van Groningen. Dus zelfs toen Groningen nog niet zo groot was en mensen konden kiezen waar ze wilden wonen, kozen zij voor Helpermaar.

Waar moet je om denken bij het afsluiten van een hypotheek? Lokaal nieuws vrijdag 03 januari 2020

Waar moet je om denken bij het afsluiten van een hypotheek?

Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten, dan is het belangrijk om hier vooraf goed over geadviseerd te worden. Wij als financieel adviseur in Groningen assisteren u bij het maken van keuzes waar grote bedragen bij komen kijken.

Jouw droom staat bij ons altijd centraal en dit is onze visie: ‘i have a dream’ – een legendarische rede met een krachtige boodschap. Dromen geven ons de inspiratie en motivatie om deze uiteindelijk ook te verwezenlijken.

Wij worden iedere dag geïnspireerd door de mogelijkheid om jouw droom te realiseren. Door middel van eerlijk- en onafhankelijk advies bieden wij jou vertrouwen bij de belangrijkste keuzes in je leven.

Laatste beschikbaarheid Engelse Park Lokaal nieuws donderdag 19 december 2019

Laatste beschikbaarheid Engelse Park

Laatste woningen van Fase 1, 2 én 3 nu in verkoop!

 

Engelse Park is dé nieuwe woonlocatie van Groningen-Zuid. Op een toplocatie, in het groen, dichtbij het centrum van Groningen, het OV en de uitvalswegen. Er zijn nog slechts een aantal Tuinwoningen en Park Villa's beschikbaar. 

Bekijk het actuele woningaanbod direct via onze website. Op dit moment is er nog een Tuinwoning 5.7 (woonoppervlakte ca. 135 m2), een Park Villa Twee-onder-één-kap (woonoppvlakte van 169 m2) en een Park Villa Vrijstaand te koop.

Het kan zijn dat een optie op een ander woningtype vrij valt. Neem daarom altijd contact op met de makelaar indien u een voorkeur voor een specifiek bouwnummer heeft.

 

Laatste woningen in verkoop Lokaal nieuws donderdag 12 december 2019

Laatste woningen in verkoop

De allerlaatste woningen in Engelse Park zijn nu te koop!

Neem contact op met de makelaars voor het actuele aanbod of voor een afspraak.

Op deze website is tevens het actuele aanbod te bekijken.https://www.engelsepark.nl/aanbod/

Start verkoop fase 3 woe 27 november & financiele check Lokaal nieuws maandag 04 november 2019

Start verkoop fase 3 woe 27 november & financiele check

Fase 3 gaat op woe 27 november in verkoop. Bezoek het verkoopevent in Paviljoen Sterrebos, Helperzoom 3B te Groningen. Vrije inloop tussen 17.00 en 19.00 uur.  Verkoopprijzen fase 3: Tuinwoningen vanaf ca. € 365.000,- v.o.n. Park Villa's vanaf ca. € 515.000,- v.o.n. Haal de brochure, de prijslijst en vraag ons alles wat je wilt weten over de woningen en het wonen op deze prachtige locatie in Groningen-Zuid. Wij werken met een inschrijftermijn, neem dus rustig de tijd voor het maken van de juiste keuze. 

Fase 3: laatste fase

Net als in fase 1 en 2 bestaat het aanbod uit Park Villa’s en Tuinwoningen.
In totaal komen er 32 woningen in verkoop. Dit zijn de állerlaatste woningen en Engelse Park. Zorg dat je erbij zit!

5 Tuinwoningen 5.4
10 Tuinwoningen 5.7
1 Tuinwoning 5.7 Special (slaap- en badkamer op de begane grond)
8 Tuinwoningen 6.0
4 Park Villa’s twee-onder-een-kap
2 Park Villa’s geschakeld
2 Park Villa’s vrijstaand

Financiering geregeld?

Klanten die straks bij de start van de verkoop bij hun inschrijving kunnen aantonen dat de woning van hun dromen financieel haalbaar is, krijgen voorrang bij de woningtoewijzing van fase 3. Kijk op deze website bij verkoopprocedure voor het formulier.

Woningbelegger Vesteda koopt huurappartementen Lokaal nieuws woensdag 18 september 2019

Woningbelegger Vesteda koopt huurappartementen

Het complex met 171 huurappartementen voor het middensegment heeft Van Omme & De Groot verkocht aan woningbelegger Vesteda, die de verhuur op termijn op zich gaat nemen.

Het complex met 171 huurappartementen voor het middensegment heeft Van Omme & De Groot verkocht aan woningbelegger Vesteda, die de verhuur op termijn op zich gaat nemen. De twee partijen tekenden onlangs de koopovereenkomst en gelijktijdig werd tussen Vesteda en Friso Bouwgroep een turn-key aannemingsovereenkomst getekend.

Lees hier het volledige persbericht.

Moeten we een huis huren of gaan we toch kopen? Lokaal nieuws dinsdag 17 september 2019

Moeten we een huis huren of gaan we toch kopen?

Vooral veel jonge mensen stellen zichzelf die vraag. Enerzijds lonkt de lage hypotheekrente. Anderzijds moet je aardig wat kosten maken bij de aankoop van je huis. Maar ja, huren wordt in de toekomst alleen maar duurder ...

Voordelen van kopen

Als je een huis koopt, bouw je vermogen op. Het huis is van jou, als je de hypotheek hebt afgelost. Daarnaast mag je de rente die je betaalt voor je hypotheek – als je voldoet aan de voorwaarden – aftrekken bij je belastingaangifte. Dat levert financieel voordeel op. En als je voor een langere rentevaste periode kiest, ben je gedurende langere tijd zeker van de hoogte van je hypotheeklasten.

Verder biedt een eigen huis je de mogelijkheid om het helemaal naar je eigen wensen te verbouwen. En omdat je de hypotheek in dertig jaar aflost, zijn je woonlasten na die tijd veel lager.

Nadelen van kopen

Maar er zijn ook nadelen. De waarde van je huis staat niet vast. Die kan stijgen maar ook dalen. Zo zou je een restschuld kunnen krijgen als je het huis tegen een lagere prijs verkoopt dan je het zelf hebt gekocht. Verder heb je meer kosten omdat je als huiseigenaar extra belastingen moet betalen en aanvullende verzekeringen moet afsluiten. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning, wat de nodige kosten met zich meebrengt.

Voordelen van huren

Dat geldt niet als je huurt. Kom je in aanmerking voor huurtoeslag? Dan scheelt dat nog meer geld. En als je wilt verhuizen, kan dat snel omdat de opzegtermijn van een huurhuis hooguit een paar maanden is. Ook zal je vermogen niet afnemen als de huizenprijs omlaag gaat.

Nadelen van huren

Daar staat tegenover dat je geen vermogen opbouwt in je woning. Verder moet je rekening houden met een jaarlijkse verhoging van de huurprijs. De woning verbouwen naar eigen inzicht kan niet zonder dat de verhuurder hiervoor toestemming geeft. En zelfs als dat zo is, pluk je er niet langer de vruchten van als je gaat verhuizen.

Lange termijnplanning

Er zijn nog meer zaken die je moet meewegen bij je keuze voor kopen of huren. Ook leeftijd, inkomen, de samenstelling van je huishouden en je toekomstplannen zijn van belang. Daarom is het verstandig om een planning voor de langere termijn te maken, voordat je een keuze maakt.

Zaken op een rij zetten

Of je beter kunt kopen of huren, hangt dus af van veel factoren en is altijd een persoonlijke keuze. Als Erkend Financieel Adviseur help ik je graag om de zaken op een rij te zetten. Ik kijk daarbij ook naar de toekomst. Neem gerust eens contact met me op voor een afspraak.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden