Actueel

Nieuws

Bekijk de maquette bij de makelaars op kantoor Lokaal nieuws dinsdag 26 mei 2020

Bekijk de maquette bij de makelaars op kantoor

Vanaf nu kun je al je woonwensen voor een Stadsvilla bespreken aan de hand van een fraaie maquette. Zowel bij Boekholt nieuwbouwspecialist als Schreuder Makelaars staat er een op kantoor. 

Vanaf nu kun je al je woonwensen voor een Stadsvilla bespreken aan de hand van een fraaie maquette. Zowel bij Boekholt nieuwbouwspecialist als Schreuder Makelaars staat een exemplaar op kantoor. 

De gesprekken met kandidaat-kopers van een Stadsvilla zijn in volle gang. Ze vinden vanaf nu plaats met behulp van een heuse maquette. Daardoor krijg je als gegadigde een nog beter beeld van de talrijke indelingsmogelijkheden.  

Met maar liefst vier woonlagen bieden de Stadsvilla's volop gelegenheid om je eigen woonwensen te verwezenlijken. Van een kantoor aan huis, een man-cave of game-room tot vijf slaapkamers of een slaap- en wellnessruimte. Het kan allemaal.

De maquette maakt het mogelijk om nog nauwkeuriger al je woonwensen voor het voetlicht te brengen. Heb je nog geen afspraak met een van de makelaars gemaakt om jouw woonwensen te bespreken? Neem dan snel contact op, want bijna alle bouwnummers zijn inmiddels onder optie.

Aanmelden voor de laatste Stadsvilla's nog mogelijk Lokaal nieuws vrijdag 22 mei 2020

Aanmelden voor de laatste Stadsvilla's nog mogelijk

Bijna alle 11 Stadsvilla's uit de eerste fase zijn inmiddels onder optie. Wie zich nog niet voor een bouwnummer had aangemeld, moet er snel bij zijn. 

Goed nieuws! Bijna alle 11 Stadsvilla's uit de eerste fase van Signatuur Helpermaar zijn inmiddels onder optie. De eerste gesprekken met kandidaat-kopers zijn gevoerd. Wil jij ook groots wonen in misschien wel de mooiste villawijk van Groningen en heb je je nog niet ingeschreven voor een bouwnummer? Informeer dan bij een van de makelaars naar de actuele beschikbaarheid. De makelaar kan je desgewenst noteren op de reservelijst. 

Interesse? Wacht dan niet langer en neem contact op met Boekholt nieuwbouwspecialist of Schreuder Makelaars. 

Succesvolle start verkoop: driekwart onder optie Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Succesvolle start verkoop: driekwart onder optie

De verkoop van Signatuur is succesvol gestart. Op maandag 11 mei waren bijna alle 11 Stadsvilla's uit de eerste fase onder optie. Er is nog een tussenwoning en een twee-onder-een-kapwoning beschikbaar

De verkoop van Signatuur is succesvol gestart. Op maandag 11 mei waren bijna alle 11 Stadsvilla's uit de eerste fase onder optie. In deze ongewone tijd is dat een heel mooie score. Er is nog een tussenwoning en een twee-onder-een-kapwoning beschikbaar.

Interesse? Wacht dan niet langer en neem contact op met Boekholt nieuwbouwspecialist of Schreuder Makelaars. 

Alle informatie ook als download beschikbaar Lokaal nieuws donderdag 30 april 2020

Alle informatie ook als download beschikbaar

Het boek, de prijslijst, maar ook de situatieschets, plattegronden, gevelaanzichten, technische omschrijving en meer. Alle verkoopinformatie is nu te downloaden.

Alle verkoopinformatie over Signatuur Helpermaar staat nu ook in de vorm van downloads op deze website. Niet alleen het boek en de prijslijst, maar ook de situatieschets, plattegronden, gevelaanzichten, technische omschrijving en meer. Bekijk het hier. 

Voor vragen of advies neemt u contact op met Harry Schreuder van Schreuder Makelaars of Maarten Gijgink van Boekholt nieuwbouwspecialist. Zij staan u graag persoonlijk te woord.

Inschrijven kan nog tot donderdag 7 mei 12:00 uur Lokaal nieuws dinsdag 28 april 2020

Inschrijven kan nog tot donderdag 7 mei 12:00 uur

De verkoop van 11 Stadsvilla's is gestart. Alle documenten staan klaar in uw woonaccount. U kunt zich tot donderdag 7 mei 12:00 uur inschrijven voor een of meer bouwnummers.  

De verkoop van 11 Stadsvilla's is gestart. Alle verkoopdocumenten staan klaar in uw woonaccount. U kunt zich tot donderdag 7 mei 12:00 uur inschrijven voor een of meer bouwnummers.

Wilt u graag persoonlijke uitleg over de projectinformatie? Maak dan een afspraak met Schreuder Makelaars of Boekholt nieuwbouwspecialist. De makelaars geven u graag tekst en uitleg over de plattegronden, optielijst, technische omschrijving, prijslijst en verkoopprocedure. Een gedrukte brochure ligt voor u klaar. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met een van de makelaarskantoren.

In dit prachtige bladerboek kunt u alle onderdelen en facetten van de Stadsvilla's, inclusief de plattegronden, rustig bekijken. Reserveer nu een afhaalexemplaar bij een van de verkoopmakelaars.

‘Signatuur als het boegbeeld van Helpermaar’ Lokaal nieuws woensdag 15 april 2020

‘Signatuur als het boegbeeld van Helpermaar’

Met advies- en ontwerpbureau KuiperCompagnons won hij destijds de prijsvraag voor het stedenbouwkundig ontwerp. De jury roemde de heldere opzet voor de nieuwe woonbuurt.  

Met advies- en ontwerpbureau KuiperCompagnons won hij destijds de prijsvraag voor het stedenbouwkundig ontwerp. De gemeentelijke jury roemde de heldere opzet voor de nieuwe woonbuurt Helpermaar, met diverse deelplannen perfect passend in de bestaande bebouwde en landschappelijke omgeving.

Sinds het prille begin van de ontwikkeling van Helpermaar in 2003 is hij bij elk deelplan betrokken geweest, bij latere deelplannen in de rol van architect. Samen met bouwkundige Abe Reurings tekende architect Rogier Mentink namens KuiperCompagnons ook voor het ontwerp van Signatuur. Dit jongste deelplan, tevens sluitstuk van Helpermaar, telt straks 21 Stadsvilla’s. ‘Zeg maar: rijzige stadswoningen in twee kloeke, stedelijke blokken. De voorgevels zijn vormgegeven als een eigentijdse interpretatie van stadsvilla’s zoals die rond 1900 werden gebouwd. Denk bijvoorbeeld in Groningen aan de grote stadswoningen langs de singels rond de binnenstad en aan de Hereweg.’

Bijzondere geveldetails

Kenmerkend voor de stijl van deze stadswoningen zijn de volumineuze opzet, het gebruik van vaak dezelfde gevelsteen, maar ook opvallende details die de individuele woning een herkenbare eigen uitstraling geven. Mentink: ‘In het geval van Signatuur is de metselwerkarchitectuur aangevuld met allerlei geveldetails. In het oog springen de kaders bij de entrees en dakranden en het metselverband met rollagen. Iedere woning heeft een individueel karakter, maar vormt toch samen met de andere woningen een geheel.’ Uitgesproken stedelijk is ook de vrije hoogte van 2,90 meter, normaal is dat 2,60 meter. ‘In het oorspronkelijke ontwerp hadden alleen de begane grond en eerste verdieping meer vrije hoogte, maar nu geldt dit voor alle vier de woonlagen. Het resultaat is een huis met maximale lichtinval en een optimaal ruimtelijk gevoel.’

Vide met dubbelhoge glaspui

Wat inmiddels Signatuur heet, stond destijds in het stedenbouwkundig ontwerp omschreven als Het Stadsfront. Mentink licht toe: ‘Het plandeel moest deel uitmaken van de hogere bebouwing langs de Van Ketwich Verschuurlaan. Tevens moest het de markering zijn van de belangrijkste entree van Helpermaar, met de twee bouwblokken als een soort van stedelijk boegbeeld.’ Ook aan de tuinkant krijgen de woningen een onmiskenbaar stadse ‘signatuur’. Ze openen zich door middel van een vide met een dubbelhoge glaspui en de mogelijkheid van een dakterras op de bovenste woonlaag.

Hiermee voegen de Stadsvilla’s volgens Mentink een nieuwe woondimensie toe aan Helpermaar. ‘De wijk onderscheidt zich door een grote diversiteit aan woningtypen te midden van water en groen: van vrijstaande woningen tot appartementen en van rijwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen. De vierlaagse Stadsvilla’s maken het plaatje nu compleet.’

 

Start verkoop dinsdag 21 april vanaf 12.00 uur Lokaal nieuws maandag 06 april 2020

Start verkoop dinsdag 21 april vanaf 12.00 uur

Corona heeft voor uitstel gezorgd, maar niet voor afstel. Dinsdag 21 april gaan daarom alsnog de eerste 11 Stadsvilla's van Signatuur Helpermaar in verkoop. 

Hoe gaat de verkoop in tijden van corona in zijn werk?
Vanaf 21 april 12.00 uur staan alle verkoopdocumenten download-gereed in uw woonaccount op de website van Signatuur Helpermaar. Vanaf dat moment kunt u zich online inschrijven voor een of meer bouwnummers. Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een van de verkoopmakelaars. Zij geven u in een persoonlijk gesprek (aan tafel, op 1,5 meter afstand, of digitaal via videobellen) graag tekst en uitleg over alle projectinformatie: brochure, plattegronden, optielijst, technische omschrijving, prijslijst en natuurlijk de verkoopprocedure. De brochure is overigens ook als drukwerk beschikbaar. Een exemplaar ligt voor u klaar bij een van beide makelaarskantoren. Vanwege het coronavirus gebeurt ophalen volgens afspraak.    

Inschrijven kan tot donderdag 7 mei
Online inschrijven kan via uw woonaccount op de website van Signatuur Helpermaar. De inschrijving sluit op donderdag 7 mei 12.00 uur. Voor uw kans op een Stadsvilla maakt het niet uit of u zich als eerste of als laatste inschrijft. Neemt u dus gerust de tijd om alle informatie over deze zeer royale eengezinswoningen goed te bekijken. Denkt u aan uw financiële haalbaarheidscheck? Het geeft u voorrang bij de toewijzing van de bouwnummers. U kunt hiervoor nu al een afspraak maken. Neem contact op met een van de verkoopmakelaars. 

Start verkoop tot nader order uitgesteld Lokaal nieuws maandag 16 maart 2020

Start verkoop tot nader order uitgesteld

In verband met Covid-19 gaat de voor dinsdag 17 maart aangekondigde start verkoop van de eerste 11 Stadsvilla's niet door.  

Vanwege Covid-19 heeft de overheid een oproep gedaan om sociale contacten zo veel mogelijk te beperken en indien mogelijk thuis te werken. Vanzelfsprekend geven wij als VolkerWessels Vastgoed samen met Boekholt nieuwbouwspecialist en Schreuder Makelaars gehoor aan alle maatregelen en oproepen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

We hebben daarom besloten de voor 17 maart geplande start verkoop van Signatuur Helpermaar te annuleren. Het betekent dat online inschrijven voor een bouwnummer voorlopig niet mogelijk is. 

Voor iedereen die heeft uitgekeken naar het moment waarop de Stadsvilla's in verkoop zouden gaan, is dit natuurlijk een teleurstelling. Wij hopen op uw begrip voor deze beslissing. Laten we hopen dat we het normale leven snel weer kunnen hervatten.

De komende tijd houden we u via deze website, de nieuwsbrief, Facebook en Instagram op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Vanzelfsprekend kunt u zich wel voor dit project blijven inschrijven. 

Welk van deze drie woonthema's past bij u? Lokaal nieuws vrijdag 21 februari 2020

Welk van deze drie woonthema's past bij u?

De Stadsvilla’s bieden volop ruimte om de indeling aan te passen aan uw leefstijl en woonwensen. Ter inspiratie hebben we drie woonthema's alvast voor u uitgewerkt

De Stadsvilla’s variëren in woonoppervlakte van 187 tot 213 vierkante meter. Volop mogelijkheden dus om er uw eigen signatuur aan te geven. Om u op weg te helpen hebben we drie woonthema’s uitgewerkt inclusief plattegronden: Wonen en werken, Vrijheid en ruimte en Familiehuis. Aan u de keuze: riante werkkamer of thuiskantoor, industriële loft, grote leefkeuken, spa-badkamer, inloopkast, atelier, game-room, man-cave of nog meer leefruimte dankzij een uitbouw. Met een Stadsvilla van Signatuur kan het allemaal.

 

Start verkoop Signatuur: dinsdag 17 maart Lokaal nieuws woensdag 19 februari 2020

Start verkoop Signatuur: dinsdag 17 maart

Dinsdag 17 maart is het zo ver. Dan start de verkoop van de 21 grote Stadsvilla’s van Signatuur: 13 tussenwoningen, 4 hoekwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Het is uw laatste kans..

Dinsdag 17 maart is het zo ver. Dan start de verkoop van de 21 grote Stadsvilla’s van Signatuur: 13 tussenwoningen, 4 hoekwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Het is uw laatste kans op een gloednieuwe eengezinswoning in de gewilde wijk Helpermaar. Signatuur is namelijk het sluitstuk van de woningontwikkeling op deze locatie. Dus mis het niet en kom dinsdag tussen 19.00 en 21.00 uur langs bij een van de twee verkoopmakelaars.

Schreuder Makelaars
Verlengde Hereweg 20-2
Groningen
050 – 526 20 00
info@schreuder-makelaars.nl

Boekholt & partners makelaardij
Suikerlaan 25
Groningen
050 – 311 46 47
nieuwbouw@boekholt-partners.nl

Heeft u belangstelling voor een Stadsvilla van Signatuur? Belangrijk is dan dat u zich van tevoren aanmeldt. Alleen dan kunt u zich inschrijven voor een optie op een bouwnummer. Vervolgens kunt u op één plek uw woningvoorkeuren beheren en zich inschrijven voor een woning. Weten hoe het werkt? Lees het handige stappenplan.

Eerste nieuwsbrief Signatuur verschenen Lokaal nieuws maandag 10 februari 2020

Eerste nieuwsbrief Signatuur verschenen

Op 7 februari verscheen de eerste nieuwsbrief van Signatuur, het gloednieuwe deelproject in de jonge en gewilde wijk Helpermaar in Groningen-Zuid. Heeft u de nieuwsbrief gemist, lees hem dan hier na.

SNEAK PREVIEW: Signatuur Helpermaar

Helpermaar is terug van weggeweest! Over een paar weken start namelijk de verkoop van Signatuur. Dit gloednieuwe deelplan telt 21 grote Stadsvilla’s in drie verschillende typen: hoekwoningen, rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. In deze nieuwsbrief lichten we voor het eerst een tipje van de sluier op.

U ontvangt de nieuwsbrief omdat u eerder interesse heeft getoond voor Helpermaar of Wonen in Helpermaar. Binnenkort is er nieuw aanbod in Helpermaar, waarover wij u graag informeren.

Direct aanmelden

21 Stadsvilla’s

Groots wonen met stedelijke allure, dat is Signatuur in Helpermaar in Groningen-Zuid. De 21 statige Stadsvilla’s tellen elk maar liefst vier woonlagen. Op de derde woonlaag heeft u de mogelijkheid een heerlijk zonneterras te realiseren. Elke villa beschikt bovendien over twee parkeerplaatsen op eigen terrein.

Ontdek de Stadsvilla’s

Woonthema's

De royale Stadsvilla’s onderscheiden zich door een uniek ontwerp. En dankzij de vele indelingsopties, de woonthema's, kunt u er ook nog een eigen ‘signatuur’ aan geven. Wilt u de woonkeuken op de begane grond of op de verdieping? Of een atelier of kantoor? Het kan allemaal.

Lees verder

Het plan

Helpermaar is ontwikkeld op basis van een prijswinnend stedenbouwkundig ontwerp. Hoogwaardige architectuur is er mooi ingepast in bestaand groen en waterpartijen. Het nieuwe deelgebied Signatuur ligt aan de rand van deze parkachtige woonwijk in Groningen-Zuid.

Meer over het plan

Start verkoop

In maart is het zover; dan start de verkoop van de 21 Stadsvilla’s van Signatuur. Interesse? Meld u dan snel aan en blijf op de hoogte. Ga nu alvast aan de slag met de financiële haalbaarheidscheck. Die is straks nodig bij het inschrijven op een Signatuur-villa. Het geeft u tevens voorrang bij de woning-toewijzing. Op de website leest u er meer over.

Aanmelden Stadsvilla

Stads wonen in het groen Lokaal nieuws vrijdag 24 januari 2020

Stads wonen in het groen

In de gewilde woonwijk Helpermaar in Groningen-Zuid worden vanaf maart van dit jaar 21 unieke en stadsvilla’s aangeboden onder de naam ‘Signatuur’.

In de gewilde woonwijk Helpermaar in Groningen-Zuid worden vanaf maart van dit jaar 21 unieke en stadsvilla’s aangeboden onder de naam ‘Signatuur’. De stadsvilla’s vormen de entree van de wijk en tegelijkertijd het sluitstuk van het totale nieuwbouwproject Helpermaar. De woningen worden uitgevoerd in drie typen stadsvilla’s; 13 stadsvilla's tussen, 4 stadsvilla’s hoek en 4 stadsvilla's twee-onder-een-kap. De grote woningen onderscheiden zich door diverse woonconcepten die toegepast kunnen worden; uw eigen signatuur!

Tijdloos en eigentijds ontwerp

De architectuur van Signatuur is uitzonderlijk en eigentijds te noemen. In de basis is het ontwerp van de stadsvilla’s klassiek en daardoor tijdloos. Geïnspireerd op de omliggende bestaande architectuur aan bijvoorbeeld de Hereweg zijn moderne stijlkenmerken toegevoegd zodat de woningen passen in de huidige tijdgeest. In het ontwerp is ook nagedacht over een comfortabel gebruik. De verdiepingshoge ramen bijvoorbeeld zorgen voor veel lichtinval en daardoor een plezierig leefklimaat.

Ruimte voor woonwensen Lokaal nieuws vrijdag 24 januari 2020

Ruimte voor woonwensen

De stadsvilla’s bestaan uit 4 ruime woonlagen. De totale oppervlakte van de tussen stadsvilla’s is ruim 187m2 en die van de hoek- en twee-onder-een-kap stadsvilla’s zijn ruim 213 m2.

De stadsvilla’s bestaan uit 4 ruime woonlagen. De totale oppervlakte van de tussen stadsvilla’s is ruim 187m2 en die van de hoek- en twee-onder-een-kap stadsvilla’s zijn ruim 213 m2. Optioneel zijn de woningen middels een uitbouw zelfs te vergroten tot ruim 213 m2 respectievelijk ruim 239m2. De stadsvilla’s bieden alle ruimte voor uw woonwensen en wij maken deze ook mogelijk! De stadsvilla’s bieden u niet alleen ruimte voor een woonkeuken en royale living maar ook voor bijvoorbeeld werken aan huis, een aparte tv-kamer, een hobbyruimte, een aantal extra slaapkamer of 2 of 3 badkamers. Heeft u altijd al een eigen mancave, study, herenkamer of boudoir willen hebben? Signatuur maakt het mogelijk.

Een stukje geschiedenis Lokaal nieuws vrijdag 24 januari 2020

Een stukje geschiedenis

Wat begon met een ziekenhuislocatie midden in Groningen-Zuid, wordt omgevormd tot één van de mooiste wijken van Groningen. De historie van Helpermaar gaat lorum ipsum dolor sit amet

Wat begon met een ziekenhuislocatie midden in Groningen-Zuid, wordt omgevormd tot één van de mooiste wijken van Groningen. De historie van Helpermaar gaat echter nog veel verder terug. Helpermaar ligt namelijk op de uitloper van de Hondsrug; een zandrug die in de Saale-ijstijd is ontstaan. Na de sloop van het oude Diaconessenziekenhuis heeft de gemeente op deze locatie archeologisch onderzoek verricht. Volgens de stadsarcheoloog zijn resten gevonden van het oudste huis van Groningen. Dus zelfs toen Groningen nog niet zo groot was en mensen konden kiezen waar ze wilden wonen, kozen zij voor Helpermaar.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden