Actueel

Nieuws

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur

In de wereld van interieurontwerp en huisinrichting staat maatwerk centraal als het gaat om het creëren van een unieke en gepersonaliseerde leefomgeving. Raamdecoratie op maat vormt hierbij al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor maximaal comfort en gemak, met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Los van deze smart home trend maken de talloze voordelen en stijlvolle opties de keuze voor maatwerk bijzonder aantrekkelijk. Want met op maat gemaakte raamdecoratie creëer je in vergelijking met standaard, kant-en-klare opties, een unieke en veel persoonlijkere woonstijl in huis. Of het nu gaat om plissés , jaloezieën, rolgordijnen of Luxaflex®, maatwerk heeft een grote impact op zowel de esthetiek als de functionaliteit van jouw huis. Hieronder staan kort samengevat de 5 belangrijkste voordelen om voor raamdecoratie op maat te kiezen:

1. Unieke stijl en persoonlijke sfeer

Maatwerk geeft je volop de vrijheid om jouw raamdecoratie te ontwerpen, passend bij jouw eigen woonstijl en persoonlijkheid. Zo kies je uit verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen om een look te creëren die naadloos aansluit bij jouw interieur. Het resultaat is een uniek ingerichte kamer die echt de essentie van jouw stijl weerspiegelt waardoor jij je helemaal thuis voelt.

2. Perfecte pasvorm

Raamdecoratie op maat wordt specifiek aangepast aan de afmetingen van jouw ramen en ook deuren, waardoor een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor de perfecte lichtinval overdag of juist een verduisterend effect ’s nachts. Een goede pasvorm voorkomt tocht, warmteverlies of juist opwarming van de kamer via de ramen. Zo draagt op maat gemaakte raamdecoratie bij aan een hogere energie-efficiëntie van jouw huis.

3. Volledige controle over lichtinval en privacy

Met maatwerk ga je voor de maximale controle over lichtinval en privacy. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je voor lichtdoorlatende, verduisterende of transparante materialen. Voor elke kamer en stijl is er de perfecte raamdecoratie op maat, van verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer tot sfeervolle semi-transparante vouwgordijnen op maat voor een knusse woonkamer, alles kan. Bovendien zijn er veel opties wat de bediening van de raamdecoratie betreft. Denk bijvoorbeeld aan een koord, bedieningsstang, handmatige bediening. Of maak het jezelf heel comfortabel met slimme, elektrische bedienbare raamdecoratie waarbij je op elk moment van de dag via je smartphone het gewenste niveau van licht en privacy bepaalt.

4. Duurzame investering

Hoewel op maat gemaakte raamdecoratie soms wellicht een hogere investering vergt dan standaard opties, betaalt het zichzelf al op korte termijn terug. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie langer meegaat, waardoor je de raambekleding minder vaak hoeft te vervangen. Met op maat gemaakte jaloezieën , rolgordijnen of Luxaflex zorg je bovendien voor een betere isolatie van je ramen en deuren. Maatwerk bespaart je al op korte termijn geld en energiekosten en dat heeft ook een positieve impact op het milieu.

5. Professionele begeleiding

Bij het kiezen van raamdecoratie op maat, is het prettig om samen te werken met professionele interieurontwerpers. Want een raamdecoratie specialist helpt je op basis van zijn expertise en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen. Zo kies je makkelijk het type raambekleding dat precies aansluit bij jouw behoeften, stijl en budget. Bij Aanhuis.nl Groningen profiteer je volop van eerlijk advies, je kiest uit een ruim assortiment raamdecoratie en het inmeten en monteren nemen de vakmensen je graag uit handen. Het resultaat is de perfecte raambekleding in een naadloos ontworpen interieur dat zowel stijlvol als ook functioneel is.

Conclusie

Raamdecoratie op maat biedt een scala aan voordelen die jouw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon. Van unieke stijl en perfecte pasvorm tot verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie, maatwerk is definitief een uitstekende oplossing voor elk raam en elke smaak. Als je op zoek bent naar een duurzame investering waarmee je comfort, stijl en sfeer in huis verbetert, dan is raamdecoratie op maat de ideale keuze voor jouw huis. Je bent van harte welkom aan de Hoendiep 97 c in Groningen om alle mogelijkheden in de winkel te komen bekijken.

 

 

Een nieuw plan O-kade Lokaal nieuws donderdag 13 juli 2023

Een nieuw plan O-kade

In samenwerking met de Gemeente Groningen heeft VanWonen het aflopen half jaar verschillende studies gemaakt voor mogelijke alternatieve parkeeroplossingen in plan O-kade. Het plan waarvan de verkoop vorig jaar niet gestart is, was door Welstand afgekeurd in verband met de gekozen parkeeroplossing. Naast een nieuwe parkeeroplossing is getoetst of het beoogde programma nog voldoet aan de huidige, snel veranderde marktomstandigheden. Deze studies hebben geleid tot een herziening van het programma, de uitgangspunten en het proces. Op basis van deze nieuwe uitgangspunten zal de architect na de zomervakantie starten met het maken van een verdiepingsslag. 

Planning
De verwachting is dat de rest van het jaar nodig is om de studie verder uit te werken tot een nieuw plan.
Tegen het eind van het jaar is hopelijk meer informatie te geven over de resultaten van deze verdiepingsslag. 
We houden u via de nieuwsbrief op de hoogte.
 
Belangstelling?
Wilt u via onze nieuwsbrief op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen in O-kade. Schrijf u dan in door u aan te melden via https://www.o-kade.nl/aanmelden/
 

Verkoopklaar maken van uw woning met deze slimme hulpmiddelen Lokaal nieuws donderdag 29 juni 2023

Verkoopklaar maken van uw woning met deze slimme hulpmiddelen

Het verkopen van uw woning kan een spannende en uitdagende periode zijn. Een goed voorbereide en aantrekkelijke presentatie van uw huis kan een cruciale rol spelen bij het aantrekken van potentiële kopers. In de provincie Groningen hebben vele verkopers met succes gebruik gemaakt van handige hulpmiddelen om hun woning verkoopklaar te maken. Deze slimme tools helpen bij het uitvoeren van diverse taken en dragen bij aan een efficiënte en professionele presentatie.

Een belangrijke stap bij het verkoopklaar maken van uw woning is het uitvoeren van onderhoud en reparaties. Een rolsteiger is een praktische en veilige optie om verschillende werkzaamheden uit te voeren, zoals het schilderen van gevels, het repareren van dakgoten en het reinigen van ramen. Dankzij de mobiliteit van een rolsteiger kunt u eenvoudig de juiste hoogte bereiken en nauwkeurig te werk gaan. Dit draagt niet alleen bij aan een verzorgde uitstraling van uw woning, maar verhoogt ook de veiligheid tijdens het uitvoeren van deze taken.

Naast een rolsteiger kan ook een reformladder van onschatbare waarde zijn bij het bereiken van hogere plekken, zoals plafonds of bovenkastjes. Een reformladder is een flexibel en verstelbaar hulpmiddel dat in verschillende posities kan worden geplaatst. Hierdoor kunt u veilig en stabiel werken, zelfs op lastig bereikbare plaatsen. Het correct gebruiken van een reformladder is van groot belang om ongelukken te voorkomen. Zorg ervoor dat de ladder stevig staat en volg de veiligheidsinstructies nauwkeurig op.

In Groningen zijn er diverse leveranciers die rolsteigers en reformladders aanbieden. Het is raadzaam om te kiezen voor betrouwbare producten die voldoen aan de nodige veiligheidsvoorschriften. Laat u goed informeren en vraag naar certificeringen om er zeker van te zijn dat u met kwalitatieve hulpmiddelen werkt.

Naast het gebruik van deze handige hulpmiddelen is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de presentatie van uw woning. Denk hierbij aan het opruimen en organiseren van de ruimtes, het creëren van een neutrale en aantrekkelijke inrichting en het zorgen voor voldoende lichtinval. Een opgeruimd en goed onderhouden huis geeft potentiële kopers een positieve indruk en vergroot de kans op een succesvolle verkoop.

Volgens recente statistieken zijn woningen die goed zijn voorbereid op de verkoop gemiddeld sneller verkocht en behalen ze een hogere verkoopprijs. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat potentiële kopers vaak meer waarde hechten aan woningen die een verzorgde uitstraling hebben en waarbij geen directe renovaties of reparaties nodig zijn. Het investeren in het verkoopklaar maken van uw woning kan zich daarom lonen.

Kortom, het verkoopklaar maken van uw woning in Groningen vereist zorgvuldige planning, onderhoudswerkzaamheden en aandacht voor presentatie. Het gebruik van hulpmiddelen kunnen u helpen bij het uitvoeren van deze taken op een efficiënte en veilige manier. Vergeet niet dat een goed voorbereide woning aantrekkelijker is voor potentiële kopers en uw verkoopkansen vergroot. Neem de tijd om uw woning optimaal te presenteren en maak gebruik van de beschikbare hulpmiddelen om het verkoopproces succesvol te laten verlopen. En raadpleeg wanneer nodig altijd een erkende professional voor specifieke vragen en situaties omtrent de verkoop van uw woning.

De verschillende soorten split Lokaal nieuws vrijdag 19 mei 2023

De verschillende soorten split

Split wordt ook wel breuksteen genoemd omdat het ontstaat door het breken van grotere stukken gesteente. Kenmerkend aan split is dat de stenen waaruit split bestaat hoekige vormen hebben waardoor het split niet veel zal bewegen wanneer dit ergens is neergelegd. Er zijn echter wel verschillende soorten split en welke splitsoort het beste bij een project past is een persoonlijke keuze. De verschillende soorten split worden namelijk zowel ter decoratie gebruikt als voor het leggen van een stevige ondergrond. Split is in kleinere hoeveelheden verkrijgbaar en kan online worden besteld maar omdat er voor deze projecten vaak grotere hoeveelheden split worden gebruikt is split te ook bestellen in de vorm van een big bag split .

Basalt split

Basalt split komt uit vulkanische gebieden en is ontstaan uit lava of magma dat is gestold. De stenen waar basalt split uit bestaat zijn hoekig en kunnen een grijze kleur hebben die veranderd naar zwart wanneer deze nat worden, dit is een bekende soort basalt genaamd zwart basalt. Er is echter ook een ander soort basalt split welke een lichtere kleur heeft en deze soort wordt basalt split antraciet genoemd. Daarnaast komen de stenen in verschillende groottes waardoor er voor elk project een geschikte maat te vinden is. Een van de grootste voordelen van basalt split is dat de stenen waaruit het split bestaat zowel hun vorm als kleur voor zeer lange tijd zullen behouden.

Ardenner split

Ardenner split is zoals de naam al doet vermoeden afkomstig uit de Ardennen en de stenen van deze splitsoort zijn kalkstenen. Omdat kalksteen een hele harde steensoort is werden deze stenen vroeger al gebruikt om mee te bouwen. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van de hardheid van kalksteen en het feit dat deze stenen zwaar belast kunnen worden door Ardenner split te gebruiken voor onder andere de aanleg van opritten en parkeerplaatsen. Ook wordt Ardenner split vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, een groot voordeel hierbij is dat Ardenner split in verschillende kleuren komt. Zo is er Ardenner split verkrijgbaar in het grijs, rood en geel.

Icy Blue split

Icy Blue split is type marmer en dit is een populaire splitsoort vanwege de unieke kleur van deze stenen. Icy Blue split bestaat namelijk uit een hoekige steensoort met een grijze tot blauwe kleur. Door het aantrekkelijke uiterlijk van deze steensoort wordt Icy Blue split ook wel een siersteen genoemd en vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden. Je kunt deze steensoort alleen gebruiken maar het is ook heel gemakkelijk te combineren met andere steensoorten. Ook deze splitsoort is daarnaast goed te gebruiken voor onder andere het aanleggen van bijvoorbeeld verharde paden. Dit komt omdat deze stenen net als de stenen van de andere splitsoorten een hoge belasting aankunnen.

Rode Elbe split

Rode Elbe split staat ook wel bekend als Lanark Red en Harden Red, Rode Elbe split is een rode en hoekige splitsoort. De rode kleur van deze splitsoort zorgt voor een warme uitstraling en de stenen kunnen lijken op die van mijnsteen grind. Deze splitsoort is vanwege de kleur zeer geschikt om als decoratie te gebruiken binnen verschillende projecten. Zo wordt deze splitsoort onder andere gebruikt in borders en voor het aanleggen van rotstuinen. Daarnaast is het ook een slijtvaste steen wat deze splitsoort ook geschikt maakt voor het aanleggen van onder andere opritten en parkeerplaatsen. Tenslotte is deze splitsoort ook veilig te gebruiken voor vijvers en aquaria.

5 voordelen van nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw Lokaal nieuws maandag 24 april 2023

5 voordelen van nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw

Nederland is druk bezig met nieuwbouw. De woningnood zorgt ervoor dat er op korte termijn meer woningen moeten worden gebouwd. Dit geldt voor elke Nederlandse provincie. Ook in Groningen zijn er meerdere projecten gaande om een deel van de woningnood op te lossen. Steeds meer mensen kopen liever nieuwbouw dan bestaande bouw. Daar zijn belangrijke redenen voor.

Dit zijn de voordelen van nieuwbouwhuizen

Nieuwbouwwoningen kennen diverse aantrekkelijke voordelen ten opzichte van bestaande woningen. Een makelaar in Groningen heeft veelal een gevarieerd aanbod, waarbij woningen uit diverse bouwjaren beschikbaar zijn. Het zijn de nieuwbouwwoningen die over het algemeen meer voordelen bieden. Hieronder vind je een overzicht van 5 belangrijke voordelen van nieuwbouwwoningen.        

1. Een nieuwbouwwoning is al energiezuinig

Tegenwoordig wordt er bij de bouw van nieuwe woningen natuurlijk al rekening gehouden met de duurzaamheid. De woningen worden in deze tijd veel energiezuiniger gemaakt dan enkele tientallen jaren geleden. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om eengezinswoningen of bijvoorbeeld koopappartementen in Groningen . Alle nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd en energiezuinig. 

2. Je hebt minder onderhoudskosten

Nieuwe woningen hebben uiteraard in de eerste jaren aanzienlijk minder onderhoud nodig dan bestaande woningen. De onderhoudskosten liggen dan ook een stuk lager, waardoor het ook makkelijker is om financiële middelen op te sparen voor het moment waarop onderhoud wel meer gaat kosten.

3. De woningwaarde stijgt sneller

Voor vrijwel alle nieuwbouwwoningen geldt dat de woningwaarde sneller stijgt dan de woningwaarde van bestaande bouw. Zeker in deze tijd komt het vaak voor dat de woningwaarde van nieuwbouw al tijdens de bouw van de woningen sterk stijgt. Dit betekent ook dat er gemiddeld gezien sneller meer overwaarde ontstaat.
 

4. Nieuwbouwwoningen zijn financieel voordeliger in aankoop

Een woning kopen kost vanzelfsprekend altijd geld. Het is een investering. Hierbij heeft de koper niet alleen te maken met de woningprijs, maar uiteraard ook met de bijkomende kosten. Deze bijkomende kosten liggen een stuk lager bij nieuwbouwwoningen. Dit heeft vooral te maken met de zogenaamde kosten koper. Deze kosten worden wel voldaan bij aankoop van een bestaande woning, maar hoeven niet te worden betaald bij aankoop van een nieuwbouwwoning. Nieuwbouwhuizen worden vrij op naam verkocht. Dit bespaart aanzienlijk in de bijkomende kosten, waardoor de aanschaf van een nieuwbouwhuis voordeliger is.

5. Je kunt zelf keuzes maken voor de inrichting

Een belangrijk voordeel van nieuwbouwwoningen is dat de toekomstige bewoner tijdens het bouwproces al meerdere keuzes kan maken. Hierbij kan worden gedacht aan de inrichting van de keuken of bijvoorbeeld de badkamer. Daarnaast zijn er vaak voldoende opties voor meerwerk. Bij een bestaande woning komt het vaak voor dat de standaard inrichting van de badkamer of de keuken niet helemaal naar wens is, waardoor er een verbouwing plaats moet vinden om dit wel helemaal naar de zin te maken. Het spreekt voor zich dat een verbouwing extra kosten met zich meebrengt.

Evenementen

20 sep
Start verkoop woningen Jeltingapark Buitenpost
Jeltingapark Buyten Post

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden