Actueel

Nieuws

Woningbelegger Vesteda koopt huurappartementen Lokaal nieuws woensdag 18 september 2019

Woningbelegger Vesteda koopt huurappartementen

Het complex met 171 huurappartementen voor het middensegment heeft Van Omme & De Groot verkocht aan woningbelegger Vesteda, die de verhuur op termijn op zich gaat nemen.

Het complex met 171 huurappartementen voor het middensegment heeft Van Omme & De Groot verkocht aan woningbelegger Vesteda, die de verhuur op termijn op zich gaat nemen. De twee partijen tekenden onlangs de koopovereenkomst en gelijktijdig werd tussen Vesteda en Friso Bouwgroep een turn-key aannemingsovereenkomst getekend.

Lees hier het volledige persbericht.

Moeten we een huis huren of gaan we toch kopen? Lokaal nieuws dinsdag 17 september 2019

Moeten we een huis huren of gaan we toch kopen?

Vooral veel jonge mensen stellen zichzelf die vraag. Enerzijds lonkt de lage hypotheekrente. Anderzijds moet je aardig wat kosten maken bij de aankoop van je huis. Maar ja, huren wordt in de toekomst alleen maar duurder ...

Voordelen van kopen

Als je een huis koopt, bouw je vermogen op. Het huis is van jou, als je de hypotheek hebt afgelost. Daarnaast mag je de rente die je betaalt voor je hypotheek – als je voldoet aan de voorwaarden – aftrekken bij je belastingaangifte. Dat levert financieel voordeel op. En als je voor een langere rentevaste periode kiest, ben je gedurende langere tijd zeker van de hoogte van je hypotheeklasten.

Verder biedt een eigen huis je de mogelijkheid om het helemaal naar je eigen wensen te verbouwen. En omdat je de hypotheek in dertig jaar aflost, zijn je woonlasten na die tijd veel lager.

Nadelen van kopen

Maar er zijn ook nadelen. De waarde van je huis staat niet vast. Die kan stijgen maar ook dalen. Zo zou je een restschuld kunnen krijgen als je het huis tegen een lagere prijs verkoopt dan je het zelf hebt gekocht. Verder heb je meer kosten omdat je als huiseigenaar extra belastingen moet betalen en aanvullende verzekeringen moet afsluiten. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning, wat de nodige kosten met zich meebrengt.

Voordelen van huren

Dat geldt niet als je huurt. Kom je in aanmerking voor huurtoeslag? Dan scheelt dat nog meer geld. En als je wilt verhuizen, kan dat snel omdat de opzegtermijn van een huurhuis hooguit een paar maanden is. Ook zal je vermogen niet afnemen als de huizenprijs omlaag gaat.

Nadelen van huren

Daar staat tegenover dat je geen vermogen opbouwt in je woning. Verder moet je rekening houden met een jaarlijkse verhoging van de huurprijs. De woning verbouwen naar eigen inzicht kan niet zonder dat de verhuurder hiervoor toestemming geeft. En zelfs als dat zo is, pluk je er niet langer de vruchten van als je gaat verhuizen.

Lange termijnplanning

Er zijn nog meer zaken die je moet meewegen bij je keuze voor kopen of huren. Ook leeftijd, inkomen, de samenstelling van je huishouden en je toekomstplannen zijn van belang. Daarom is het verstandig om een planning voor de langere termijn te maken, voordat je een keuze maakt.

Zaken op een rij zetten

Of je beter kunt kopen of huren, hangt dus af van veel factoren en is altijd een persoonlijke keuze. Als Erkend Financieel Adviseur help ik je graag om de zaken op een rij te zetten. Ik kijk daarbij ook naar de toekomst. Neem gerust eens contact met me op voor een afspraak.

Verkoop fase 2 van start Lokaal nieuws woensdag 21 augustus 2019

Verkoop fase 2 van start

Inschrijven kan nog t/m woe 28 augustus 12.00 uur.
Inschrijving gesloten, neem contact op voor de beschikbaar woningen

Wegens het succes van fase 1, is nu ook fase 2 in verkoop. De 31 onder architectuur ontworpen woningen van de hand van Bedaux de Brouwer Architecten, zijn beschikbaar in zes verschillende woningtypen: Tuinwoning 5.4, 5.7 en 6.0 waarbij het nummer verwijst naar de breedte van de woning. De Park Villa twee-onder-één-kap en natuurlijk de unieke Park Villa vrijstaand. Voor een woonwens met specifieke behoeften zoals douchen en slapen op de begane grond is er de Tuinwoning 5.7 Special. Stuk voor stuk zijn alle woningen natuurlijk gelegen in het groene, parkachtige Engelse Park dichtbij alle voorzieningen zoals het OV, het centrum en de scholen. Engelse Park is een top locatie in Groningen Zuid.

Kijk bij aanbod voor de actueel beschikbare woningen en schrijf u in via uw persoonlijke account op deze website. Voor vragen kunt u bellen met de makelaars bij Pandomo Makelaars en Boekholt Nieuwbouwspecialist.
Om u extra van dienst te zijn organiseren beide makelaarskantoren nog voor de sluiting van de inschrijftermijn een inloopavond op hun kantoor. Aan u de keuze naar welke makelaar u gaat.
U bent van harte welkom op dinsdag 27 augustus tussen 17.00 en 19.30 uur.

De bouw is in volle gang! Lokaal nieuws donderdag 27 juni 2019

De bouw is in volle gang!

Soms krijg je de kans om hoog over het project heen te kijken....en zo krijg je dit soort mooie overzichtsfoto's van de bouw!

Verkoop fase 2 Lokaal nieuws dinsdag 28 mei 2019

Verkoop fase 2

De verkoop van fase 1 is nog maar net gestart en fase 2 wordt alweer voorbereid! De woningen in fase 1 zijn 100% gereserveerd.

Fase 2 bestaat uit 31 woningen bestaande uit wederom een afwisselende mix tussen Tuinwoningen en Park Villa’s. Binnenkort wordt de woningzoeker voor fase 2 geactiveerd.

Interesse in een woning in Engelse Park? Maak dan een account aan op deze website. Indien u al een account heeft is dan niet weer nodig voor fase 2.

Verkoop fase 1 gestart Lokaal nieuws woensdag 15 mei 2019

Verkoop fase 1 gestart

Op 15 mei is de verkoop van de 1e fase van Engelse Park van start gegaan!

Op 15 mei is de verkoop van de 1e fase van Engelse Park van start gegaan!

U kunt zich in uw account inschrijven voor een energieneutrale Tuinwoning of Park Villa. Heeft u nog geen account, maar er dan eenvoudig één aan via deze website bij ‘account’.

Inschrijven is mogelijk tot vrijdag 24 mei 12.00 uur.

Alle informatie over de woningen zoals de prijzen en de (technische) plattegronden vindt u bij de woningtypen bij aanbod.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met één van de verkopend makelaars.

Locatie Start Verkoop bekend Lokaal nieuws donderdag 04 april 2019

Locatie Start Verkoop bekend

De verkoop van Engelse Park fase 1 is gepland op woensdag 15 mei aanstaande. U bent van harte welkom!  

 

Tijd: 17.00 – 19.30

Locatie: Paviljoen Sterrebos, Helperzoom 3b te Groningen  

Er kan geparkeerd worden op het parkeerplaats(je) van het Paviljoen én in de parkeergarage van DUO. U ontvangt van ons een uitrijkaart.   

 

32 volledige duurzame woningen

De eerste fase, van 32 woningen, gaat op 15 mei a.s. in verkoop. Het aanbod bestaat uit een zeer gevarieerde mix van Tuinwoningen in diverse breedtematen en Park Villa’s in de uitvoeringen twee-onder-één-kap, vrijstaand geschakeld en vrijstaand.

Inschrijven en toewijzen

Niet eerder dan 15 mei vanaf 17.00 uur is de volledige prijslijst per bouwnummer beschikbaar. Direct ná de bijeenkomt start de inschrijving (online) en die eindigt op vrijdag 24 mei 12.00 uur. De toewijzing van de woningen volgt in de week daarna.

Stap 1: een account aanmaken

Het inschrijven voor een bouwnummer (mogelijk direct na de start verkoop op 15 mei) kan straks online. U dient dan een account te hebben op www.engelsepark.nl. Dat kunt u nú al doen via de knop Account.

Stap 2: kies de woning van uw voorkeur

Op de website zijn de plattegronden en afbeeldingen van de 32 woningen al te bekijken. Ga naar het aanbod en laat weten welke woning uw voorkeur heeft. De voorkeuren worden heel handig opgeslagen in het persoonlijke account.

Heeft u vragen?

De betrokken makelaars bij Engelse Park zijn de makelaarsteams van Boekholt Nieuwbouwspecialist en Pandomo Makelaars. Hun gegevens zijn ook te vinden onder Contact. Indien u vragen heeft aan de makelaars voor 15 mei, stel ze gerust of loop even binnen.

Fase 1 op 15 mei in verkoop Lokaal nieuws donderdag 21 maart 2019

Fase 1 op 15 mei in verkoop

De start verkoopdatum voor fase 1 is bekend. Op 15 mei gaan de eerste 32 woningen van Engelse Park in verkoop. Meld u aan en ontvang als eerste informatie over het start verkoop evenement. 

De eerste 32 woningen bestaan uit verschillende Tuinwoningen en Park Villa's. Binnen de Tuinwoningen heeft u keuze uit 5 Tuinwoningen 5.4, 11 Tuinwoning 5.7, waaronder 1 special met badkamer en slaapkamer op de begane grond en 8 Tuinwoningen 6.0. 

De Park Villa's bestaan uit 4 Park Villa's Twee-onder-één-kap, 2 Park Villa's Geschakeld en 2 Park Villa's Vrijstaand. 

Bekijk alvast het woningaanbod om de woning van uw voorkeur te bepalen. Tijdens het start verkoop evenement kunt u al uw vragen over de woningen stellen en informeren wij u graag onder het genot van een kopje koffie. 

Meld u aan en ontvang in aanloop naar het evenement informatie over het tijdstip en de locatie. 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden