Actueel

Nieuws

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Nog even geduld... Lokaal nieuws dinsdag 09 oktober 2018

Nog even geduld...

In onze vorige nieuwsbrief communiceerden we de verwachting om dit najaar met de verkoop van de woningen in Westerwal te kunnen starten. Als gevolg van de beoogde bouwplanning van het appartementengebouw schuift het verkoopmoment echter op naar het voorjaar van 2019. We leggen je graag uit waarom.

In onze vorige nieuwsbrief communiceerden we de verwachting om dit najaar met de verkoop van de woningen in Westerwal te kunnen starten. Als gevolg van de beoogde bouwplanning van het appartementengebouw schuift het verkoopmoment echter op naar het voorjaar van 2019. We leggen je graag uit waarom.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

 

Verkoop fase 1 in voorbereiding Lokaal nieuws maandag 13 augustus 2018

Verkoop fase 1 in voorbereiding

24 juli heeft de sneak preview van fase 1 van Engelse Park plaatsgevonden. We kijken terug op een leuke, informatieve en vooral succesvolle avond. Zowel bij Boekholt & Partners als Pandomo Makelaars was het gezellig druk en was er veel interesse in de verschillende woningen van de eerste fase.

Verkoop fase 1 in voorbereiding

Engelse Park wordt gefaseerd opgeleverd met in elke fase verschillende woningtypen die tot de verbeelding spreken. Fase 1 wordt opgeleverd met:

Romantische Parkvilla's, zowel vrijstaand als geschakeld.
Waarom kiest u voor een Parkvilla?

Met grote moderne ramen
Prachtig gelegen
Royale woonoppervlakten
Zonneterras met uitzicht op het park

Heerlijk grote Tuinwoningen, opgeleverd in verschillende typen.
Waarom kiest u voor een Tuinwoning?

Sfeervolle erkers
Diepe achtertuinen en Groningse stoepen
Extra brede woningen

Informatie opvragen

Geïnteresseerd in het aanbod? Dan kunt u hier op de website meer informatie krijgen. Wilt u inhoudelijk meer weten over Engelse Park en de verschillende woningen? Neem dan contact op met onze makelaars. Zij kunnen u alles vertellen over de bloeiende omgeving.

 

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden