Terug naar Project

Zin in Zuid - Loftappartementen

Zin in Zuid:

De laatste 3 beschikbare appartementen zijn inmiddels opgeleverd en te bezichtigen.
De laatste kansen in Zin in Zuid zijn:

Loft appartement bouwnummer 29:
'Groots' wonen in een voormalig klaslokaal, gelegen op de 2e verdieping, met extra hoog plafond en grote raampartijen. De perfecte mix tussen het comfort van nieuwbouw maar mét de industriële sfeer van het oude schoolgebouw.

INDELING:
Naast de voordeur de technische ruimte voor warmtepomp, boiler en WTW, entree, wasruimte, badkamer met regendouche, toilet en wastafelmeubel. Prachtige ruime woonkamer met hoge plafonds en raampartijen waarbij wonen, koken en slapen gesitueerd zijn. Ultiem LOFT.

EN

Studio bouwnummer 52 en 53:
2 stoere studio’s gelegen op de begane grond met een oppervlakte van ca. 60 m². Wordt dit misschien wel jouw chique alternatief voor de populaire ‘tiny house’?

INDELING:
Entree, hal, separaat toilet, badkamer met douche, wastafelmeubel en WM aansluiting. Technische ruimte voor warmtepomp, boiler en WTW. Woonkamer met open keuken van ca. 30 m² en half afgesloten slaapkamer van ca. 13 m².

ALLE OVERIGE TYPES en WONING ZIJN VERKOCHT

Zin in Zuid:
Aan de Van Schendelstraat 1 in Groningen Zuid is een monumentaal schoolgebouw getransformeerd tot 75 appartementen en loftwoningen. Een unieke setting: met een klein beetje fantasie hoor je de vele voetstappen nog door de gang gaan, de schoolbel luiden en het schuiven van de schoolbanken over de vloer!

OLDSKOOL // NEW LIVING
Het nieuwe bouwen, zo heette ook wel de stijl van architect en rijksbouwmeester Jo Vegter. Hij ontwierp de school met de kenmerkende gevel en het V-vormige dak met twee punten. De nieuwe woningen worden net zo kenmerkend, mét het speciale dak. Zin in Zuid, het nieuwe wonen!

VERNIEUWEND // MONUMENTAAL
Modern en comfortabel wonen in een monument. Saai? Dacht het niet! De voormalige technische school is een geweldig pand met een bijzondere indeling, grote raampartijen en unieke historische trekjes. Die worden op een spannende, speelse manier in de woningen verwerkt. Geen vleugel is hetzelfde, en toch waan je je duidelijk in een oude school. De directe omgeving wordt een stadspark en is nu al erg groen. Lekker stads wonen in een parkachtige omgeving, dat is Zin in Zuid!
De oude technische school is een gemeentelijk monument. Het hoofdgebouw blijft dan ook staan en wordt helemaal getransformeerd. Andere vleugels worden verbouwd of maken plaats voor nieuwbouw. Je kunt hier echt kiezen uit allerlei woningtypes, van kleine appartementen tot grote penthouses, van ruime woningen met vide en terras tot appartementen met openslaande ramen. Hoe je ook wilt wonen, je vindt jouw plek hier in Zin in Zuid.

UNIEK//WONEN
Jouw woonkamer waar de schoolbanken stonden of slapen in een oud praktijklokaal: de complete school wordt getransformeerd. Woningen met een eigen terras of op een verdieping, grote en kleine appartementen met flinke ramen, penthouses op het dak, woonkamers tot wel bijna vier meter hoog, recht-toe-recht-aan of juist met onverwachte hoeken. Bijna elke woning is uniek. Hier kies je echt hoe je zelf wilt wonen. Wil je een eigen buitenruimte? Een groot of juist een wat kleiner appartement? In Zin in Zuid komen maar liefst 75 supermoderne woningen in allerlei soorten en maten. De voormalige klaslokalen en oude kantine worden getransformeerd tot heerlijke appartementen, alles-in-één studio’s, ruime maisonnettes en moderne loftwoningen. Op het dak komen fantastische penthouses. Bijna elke woning is uniek, de ramen zijn groot en plafonds tot wel 6 meter hoog. Hier kies je zelf hoe je wilt wonen.
De woningen hebben een duurzame verwarmingsinstallatie en een warmtepomp, zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming. Een keuken kan vrij worden gekozen (is niet inbegrepen). De woningen zijn allemaal voorzien van een badkamer, waarbij je de keuze hebt om het sanitair en tegelwerk naar eigen wens samen te stellen.

EIGENZINNIG // MAATWERK
Elk hoekje van de school is bekeken, elk lokaal in kaart gebracht. Voor elke plek wordt nu de meest ideale woning ontworpen. Maatwerk dus! De exacte indeling is nog niet bekend maar dit kun je in ieder geval verwachten:

Spelen met//Karakter
De voormalige praktijklokalen zijn extra hoog. Dat is te mooi om op te delen! Hier komen dan ook woningen met een vide, een tussenvloer die maar een deel van de woning beslaat. Zo krijg je voldoende leefruimte én houd je dat mooie hoge plafond. Met grote ramen op het zuiden kijk je uit over je eigen terras en het aangrenzende nieuwe Zuiderpark.
Helemaal nieuw worden de penthouses op het dak. De markante dubbele dakpunt wordt van glas, zodat je nog beter van het uitzicht kunt genieten. De penthouses worden erg licht en krijgen een ruim dakterras. Kon je vroeger alleen het dak op voor de examenstunt, straks kun je er heerlijk wonen.

BETON // GLAS
In het gebouw zit ook een enorm stevige betonconstructie. We willen het heel zichtbaar maken dat je in een zwaar gebouw van beton woont met een echt industrieel karakter. We gaan bijvoorbeeld verlaagde systeemplafonds verwijderen, waardoor je de hoogte en ruimtelijkheid van het gebouw ervaart. Tegelijk met het versterken van het karakter maakt dat het ook een fijnere plek om te wonen.

ZIN IN ZUID // GRONINGEN
Het wordt een pareltje van oude en nieuwe architectuur, in een prettige wijk aan de rand van het centrum. Een groene buurt, volop in ontwikkeling met alle stadse gemakken binnen handbereik.

GROEN // VERBINDT
In Zuid is groen de verbindende schakel tussen wonen en de stad. Van papiermolen en Helperdiep tot Sterrebos en het toekomstig Zuiderpark, je kunt hier heerlijk wandelen. Zin in Zuid grenst direct aan al dat groen, je hoeft er dus de deur niet eens voor uit. Het sportpark aan de noordkant van het project wordt opnieuw ingericht, net als de directe omgeving. De oude technische school wordt haast onderdeel van het nieuwe park. Een heerlijke plek om te wonen en te leven.

UP // COMING
De wijk leeft! Zin in Zuid is niet de enige positieve ontwikkeling: de zuidelijke ringweg wordt aangepakt, het nabijgelegen woonwagenkamp wordt opgeknapt, aan de Helperkade worden bijzondere woningen gerealiseerd en er komt nieuwbouw in de nabijgelegen Helperwestsingel, Jullensstraat en Hora Siccamasingel. Er worden fietspaden aangelegd en omgelegd en een stadsecoloog zorgt ervoor dat alles op een natuurvriendelijke manier wordt ingericht. Het wordt een fijne plek voor mens en natuur.

Kenmerken

Algemeen
Type Koopwoning
Eigendom n.v.t.
Prijs € 272.000,- tot € 314.500,-
Woonoppervlakte 52 m2 tot 61 m2
Inhoud 183 m3 tot 156 m3

Bouwnummers

Bouwnummer Prijs Kaveloppervlak Woonoppervlak Slaapkamer(s) Inhoud Status
8 - 61 m2 0 183 m3 Verkocht
10 - 56 m2 0 168 m3 Verkocht
11 - 52 m2 0 156 m3 Verkocht
12 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
14 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
15 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
16 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
17 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
18 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
19 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
20 - 61 m2 0 183 m3 Verkocht
21 - 61 m2 0 183 m3 Verkocht
22 - 61 m2 0 183 m3 Verkocht
24 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
25 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
26 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
28 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
29 € 294.500,- 59 m2 0 177 m3 Te Koop
30 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
31 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
32 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
33 - 59 m2 0 177 m3 Verkocht
34 - 61 m2 0 183 m3 Verkocht
35 - 61 m2 0 183 m3 Verkocht