Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod

Terug naar Project

Zin in Zuid - Loftwoningen

Zin in Zuid:
Supermoderne woningen in voormalige schoollokalen, de oude kantine en wonen op het dak: aan de Van Schendelstraat 1 in Groningen Zuid wordt een monumentaal schoolgebouw getransformeerd tot 75 appartementen en loftwoningen. Een unieke setting: met een klein beetje fantasie hoor je de vele voetstappen nog door de gang gaan, de schoolbel luiden en het schuiven van de schoolbanken over de vloer!

OLDSKOOL // NEW LIVING
Het nieuwe bouwen, zo heette ook wel de stijl van architect en rijksbouwmeester Jo Vegter. Hij ontwierp de school met de kenmerkende gevel en het V-vormige dak met twee punten. De nieuwe woningen worden net zo kenmerkend, mét het speciale dak. Zin in Zuid, het nieuwe wonen!

VERNIEUWEND // MONUMENTAAL
Modern en comfortabel wonen in een monument. Saai? Dacht het niet! De voormalige technische school is een geweldig pand met een bijzondere indeling, grote raampartijen en unieke historische trekjes. Die worden op een spannende, speelse manier in de woningen verwerkt. Geen vleugel is hetzelfde, en toch waan je je duidelijk in een oude school. De directe omgeving wordt een stadspark en is nu al erg groen. Lekker stads wonen in een parkachtige omgeving, dat is Zin in Zuid!
De oude technische school is een gemeentelijk monument. Het hoofdgebouw blijft dan ook staan en wordt helemaal getransformeerd. Andere vleugels worden verbouwd of maken plaats voor nieuwbouw. Je kunt hier echt kiezen uit allerlei woningtypes, van kleine appartementen tot grote penthouses, van ruime woningen met vide en terras tot appartementen met openslaande ramen. Hoe je ook wilt wonen, je vindt jouw plek hier in Zin in Zuid.

UNIEK//WONEN
Jouw woonkamer waar de schoolbanken stonden of slapen in een oud praktijklokaal: de complete school wordt getransformeerd. Woningen met een eigen terras of op een verdieping, grote en kleine appartementen met flinke ramen, penthouses op het dak, woonkamers tot wel bijna vier meter hoog, recht-toe-recht-aan of juist met onverwachte hoeken. Bijna elke woning is uniek. Hier kies je echt hoe je zelf wilt wonen. Wil je een eigen (dak)terras? Een groot of juist een wat kleiner appartement? In Zin in Zuid komen maar liefst 75 supermoderne woningen in allerlei soorten en maten. De voormalige klaslokalen en oude kantine worden getransformeerd tot heerlijke appartementen, alles-in-één studio’s, ruime maisonnettes en moderne loftwoningen. Op het dak komen fantastische penthouses. Bijna elke woning is uniek, de ramen zijn groot en plafonds tot wel 6 meter hoog. Hier kies je zelf hoe je wilt wonen.
De woningen hebben een duurzame verwarmingsinstallatie en een warmtepomp, zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming. Een keuken kan vrij worden gekozen (is niet inbegrepen). De woningen zijn allemaal voorzien van een badkamer, waarbij je de keuze hebt om het sanitair en tegelwerk naar eigen wens samen te stellen!


LOFTWONINGEN
De voormalige praktijklokalen zijn wel vier meter hoog. Dat is te mooi om op te delen! Hier komen dan ook 13 Loftwoningen met een vide, een tussenvloer die maar een deel van de woning beslaat. Zo krijg je voldoende leefruimte én houd je dat mooie hoge plafond. Met grote ramen op het zuiden kijk je uit over je eigen terras en het aangrenzende nieuwe Zuiderpark.

De voormalige kantine biedt ruimte voor nog een 4 bijzondere en moderne loftwoningen die de hoogte in gaan en voorzien zijn van een prachtige vide op de eerste etage! Je hebt dus riant de ruimte, ook omdat je hier zo je terras oploopt. De woningen zijn gesitueerd op de plek waar ooit de oude kantine was en in de zijvleugel. Er zijn woningen met 2 kamers (bouwnummers 60, 61, 63 t/m 75), 3 kamers (bouwnummer 59) of zelfs 5 kamers (bouwnummer 62). Het woonoppervlak bedraagt ca. 83 tot 140 m2. Deze 4 Loftwoningen hebben een terras gelegen op het zuidwesten.

Alle Loftwoningen zijn verder voorzien van een eigen parkeerplaats in de overdekte en afgesloten parkeergarage en een separate fietsenstalling. Bij bouwnummer 61, 64, 66 en 72 is de optie 'dubbele buitendeuren' gekozen.


BETON // GLAS
In het gebouw zit ook een enorm stevige betonconstructie. We willen het heel zichtbaar maken dat je in een zwaar gebouw van beton woont met een echt industrieel karakter. We gaan bijvoorbeeld verlaagde systeemplafonds verwijderen, waardoor je de hoogte en ruimtelijkheid van het gebouw ervaart. Tegelijk met het versterken van het karakter maakt dat het ook een fijnere plek om te wonen.

ZIN IN ZUID // GRONINGEN
Het wordt een pareltje van oude en nieuwe architectuur, in een prettige wijk aan de rand van het centrum. Een groene buurt, volop in ontwikkeling met alle stadse gemakken binnen handbereik.

GROEN // VERBINDT
In Zuid is groen de verbindende schakel tussen wonen en de stad. Van papiermolen en Helperdiep tot Sterrebos en het toekomstig Zuiderpark, je kunt hier heerlijk wandelen. Zin in Zuid grenst direct aan al dat groen, je hoeft er dus de deur niet eens voor uit. Het sportpark aan de noordkant van het project wordt opnieuw ingericht, net als de directe omgeving. De oude technische school wordt haast onderdeel van het nieuwe park. Een heerlijke plek om te wonen en te leven.

UP // COMING
De wijk leeft! Zin in Zuid is niet de enige positieve ontwikkeling: de zuidelijke ringweg wordt aangepakt, het nabijgelegen woonwagenkamp wordt opgeknapt, aan de Helperkade worden bijzondere woningen gerealiseerd en er komt nieuwbouw in de nabijgelegen Helperwestsingel, Jullensstraat en Hora Siccamasingel. Er worden fietspaden aangelegd en omgelegd en een stadsecoloog zorgt ervoor dat alles op een natuurvriendelijke manier wordt ingericht. Het wordt een fijne plek voor mens en natuur.

Kenmerken

Algemeen
Type Koopwoning
Eigendom n.v.t.
Prijs € 448.500,- tot € 574.000,-
Woonoppervlakte 84 m2 tot 140 m2
Inhoud 420 m3 tot 249 m3

Bouwnummers

Bouwnummer Prijs Kaveloppervlak Woonoppervlak Slaapkamer(s) Inhoud Status
59 - 84 m2 3 249 m3 Verkocht
60 - 122 m2 1 365 m3 Verkocht
61 - 140 m2 1 420 m3 Verkocht
62 - 119 m2 1 360 m3 Verkocht
63 - 99 m2 1 310 m3 Verkocht
64 - 98 m2 1 310 m3 Verkocht
65 - 98 m2 1 310 m3 Verkocht
66 - 98 m2 1 310 m3 Verkocht
67 - 98 m2 1 310 m3 Verkocht
68 - 98 m2 1 310 m3 Verkocht
69 - 98 m2 1 310 m3 Verkocht
70 - 98 m2 1 310 m3 Verkocht
71 - 98 m2 1 310 m3 Verkocht
72 - 98 m2 1 310 m3 Verkocht
73 - 98 m2 1 310 m3 Verkocht
74 - 98 m2 1 310 m3 Verkocht
75 - 98 m2 1 310 m3 Verkocht