Huys de Haar

Groningen - Haren
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Kenmerken

Woonoppervlak
82 - 173m2
Inhoud
360 - 600m3

Over dit project

HUYS DE HAAR
Start verkoop: woensdag 19 juni a.s.
Van 16:00 - 18:00 uur bent u van harte welkom op kantoor van MWPO in Het Groot Handelshuis (5de verdieping)
Grote Markt 21, Groningen


Welkom in Huys de Haar, een prachtige appartementenvilla met ondergelegen parkeergarage en rondom een groen ingerichte parktuin. Huys de Haar ligt dichtbij het centrum aan de statige Rijksstraatweg in Haren. Een locatie waar iedereen wel wil wonen; omringd door fraaie landhuizen en villa’s uit de vorige eeuw. Ja, hier kom je thuis!

De villa bestaat uit de begane grond en drie verdiepingen, op de bovenste verdieping bevinden zich de 3 penthouses met extra royale dakterrassen. Vanuit alle appartementen heb je zicht op de sfeervolle parktuin van maar liefst 1200 m². Maar de groene inrichting met bomen, heesters, grassen, slingerende wandelpaden en bankjes biedt je niet alleen een prachtig uitzicht, hier kun je ook heerlijk neerstrijken met een boek in de zon. Of je kletst even gezellig bij met je buren: ook daarvoor leent de tuin zich uitstekend.

Huys de Haar ligt schuin tegenover het complete winkelcentrum van Haren. Hier vindt u alle winkels voor uw dagelijkse boodschappen, maar ook stijlvolle speciaalzaken en gezellige restaurants en terrassen. Achter de tuin van Huys de Haar ligt een groot park, het Hendrik de Vries Plantsoen, wat samen met de talrijke bomen in de straten rondom zorgt voor een prachtige natuurlijke omgeving.


DE WONINGEN

De moderne appartementenvilla beschikt over 21 luxe twee-, drie- en vierkamer appartementen. Ieder appartement heeft een eigen terras, balkon of loggia, bereikbaar vanuit de woonkamer via een royale schuifpui. De villa bestaat uit de begane grond en drie verdiepingen met op de bovenste etage de penthouses met extra royale dakterrassen. De indeling, grootte, ligging en buitenruimte variëren, waardoor elk appartement uniek is. Jij kiest welke het beste bij je past.

De indeling van de appartementen is goed doordacht. Er is alle ruimte voor een fraaie leefkeuken in een (schier-)eiland opstelling met bargedeelte. En uiteraard een riante living voor de eet- en zithoek. De hoge plafonds van minimaal 2,80 meter hoog maken je woning extra ruimtelijk. Die beleving wordt nog eens versterkt door de grote schuifpui naar het terras of balkon.

In de ondergelegen parkeergarage is plaats voor je auto en een ruime privé berging.


HAREN EN OMGEVING

Haren is een mooi, groen dorp. Er heerst een fijne sfeer, het leven is er goed. Geen wonder dat deze ‘parel van het noorden’ erg geliefd is. Daar wil je wonen. De fraaie architectuur, de ruime tuinen en de grote volwassen bomen geven het dorp een natuurlijk cachet. Ook historisch wordt het unieke karakter onderkend; Haren is deels beschermd dorpsgezicht. Tevens is Haren van alle gemakken voorzien; er is een treinstation, een rijk verenigingsleven en een gevarieerd cultuuraanbod. Ook alle zorgvoorzieningen, diverse sportaccommodaties en een binnenzwembad zijn dichtbij.

Huys de Haar ligt schuin tegenover het complete winkelcentrum van Haren. Hier vindt u alle winkels voor uw dagelijkse boodschappen, maar ook stijlvolle speciaalzaken en gezellige restaurants en terrassen. Achter de tuin van Huys de Haar ligt een groot park, het Hendrik de Vries Plantsoen, wat samen met de talrijke bomen in de straten rondom zorgt voor een prachtige natuurlijke omgeving.


DE ARCHITECTUUR

Het uitgangspunt bij het ontwerp was de statige uitstraling van een brede villa, die goed past bij de Rijksstraatweg met zijn monumentale panden en villa’s. Een pand met verschillen in detaillering op de hoeken, zoals je dat vaak bij villa’s ziet. Dat komt bij Huys de Haar bijvoorbeeld tot uiting in de getrapte verdiepingen aan de noordzijde. Ook is er er veel aandacht uitgegaan naar de buitenruimtes, we hebben er bewust voor gekozen om de terrassen en balkons niet boven elkaar te plaatsen. Daardoor ervaar je aan alle kanten het contact met buiten en zie je ook de bomen en de lucht.

Anderzijds hebben we juist de variatie opgezocht door loggia’s te ontwerpen met zicht op de fraaie Rijksstraatweg aan de voorzijde. Daar zit je lekker beschut en schaduwrijk, wat met de warme zomers ook steeds aangenamer is. De balkons met glazen gebogen balustrade zijn als sierlijke elementen toegevoegd aan de achtergevel. Vanwege het glas heb je hier zowel van binnen als van buiten een prachtig uitzicht op de groen ingerichte parktuin.

Sowieso zijn zichtlijnen een belangrijk punt van aandacht geweest bij het ontwerp van het gebouw en de woningen. De derde verdieping heeft een setback, hiermee wordt het gebouw minder massief en past het goed bij de schaal van de Rijksstraatweg. Door Huys de Haar iets terugliggend van de straat te positioneren, krijgt het de grandeur van een villa en er ontstaat ruimte voor de voortuin.


Huys de Haar is een ontwikkeling van MWPO en Beauvast.

De verkoop start op 19 juni 2024.
Meld je aan en we houden je met plezier op de hoogte over nieuwe ontwikkelingen rondom dit nieuwbouwproject.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Huys de Haar
Start verkoop
19-06-2024
Woningen
1 van 1 beschikbaar
Type woningen
Appartement, Penthouse

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden