Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod

Terug naar Project

Tussenwoning Bottelroosstraat

In de Groningse wijk Selwerd verrijzen 13 woningen en 14 appartementen op de voormalige locatie van uitvaartcentrum Algemeen Belang – DELA aan de Esdoornlaan. De hele woonwijk Selwerd krijgt een grondige make-over en kwaliteitsimpuls. De oorspronkelijke stempelstructuur van de na-oorlogse wijk wordt zo veel mogelijk in ere hersteld en veel straatprofielen worden aangepast. De wijk wordt van een onsamenhangend auto-gericht woongebied getransformeerd naar een sterk samenhangend geheel met veel ruimte voor groen, voetgangers, autoluwe straten en sociale interactie.

Het nieuwbouwproject Borg Selwerd bestaat twee blokken met totaal 13 grondgebonden woningen en een appartementengebouw met 14 appartementen. Het appartementengebouw zoekt met de hoogte (5 lagen) op de hoek van de Esdoornlaan en de Bottelroosstraat de relatie met het flatgebouw schuin tegenover. De grondgebonden woningen sluiten in stedebouwkundige massa aan bij het woningbouwkarakter in de ‘stempel’-wijk. Het project is als één geheel ontworpen met een eigentijds en stoer karakter. Voorzien van stadsbalkons en erkers geven de woningen een kwaliteitsimpuls aan de architectuur in de wijk en bieden ze veel woonruimte en comfort. Het appartementengebouw kent door de opdeling in twee kleuren metselwerk een duidelijke grafische leesbaarheid, waarmee een interessante overhoekse compositie ontstaat. De gekozen materialen (warme baksteenkleuren, aluminium en beton) ondersteunen het eigentijdse karakter en dragen bij aan een sterke samenhang tussen de woningen en appartementen.

De eengezinswoningen krijgen 3 volledige bouwlagen, waardoor er veel benutbare ruimte in de woning aanwezig is. Alle eengezinswoningen hebben in basis 2 slaapkamers met badkamer op de eerste verdieping. De tweede verdieping heeft in basis 1 grote open ruimte waar het realiseren van nog 2 extra slaapkamers en eventuele badkamer mogelijk is. De 5 rijwoningen aan de Bottelroosstraat hebben woonoppervlaktes van ca. 107m2 tot 108m2. De tussenwoningen hebben een mooie erker aan de voorzijde op de begane grond en een slaapkamer met balkon op de eerste verdieping.

Duurzaamheid en energiezuinigheid staan centraal bij dit project. Er is veel aandacht voor een spaarzame omgang met energie conform de nieuwe BENG-eisen. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor je comfort. De woningen en appartementen hebben standaard geen gasaansluiting en worden voorzien van een moderne lucht/water warmtepomp-installatie, waarbij buitenlucht op een energiezuinige manier wordt omgezet in warm water. De warmtepomp wordt geplaatst in de technische ruimte en is standaard voorzien van een warmwaterboiler. De buitenunit wordt geplaatst op het dak. Vloerverwarming - standaard op de begane grond en eerste verdieping en standaard bij alle appartementen - is heerlijk comfortabel! Bovendien heb je geen radiatoren meer nodig. Dat bespaart ruimte en geeft meer vrijheid om de woning in te delen. Door deze moderne installaties en toepassing van hoogwaardige isolatie van vloer, wanden en dak, alsmede het plaatsen van PV-panelen op het dak, hebben de woningen een laag energie-verbruik.

Kenmerken

Algemeen
Type Koopwoning
Eigendom n.v.t.
Prijs € 399.000,-
Kavel 90 m2
Woonoppervlakte 110 m2
Inhoud 407 m3

Bouwnummers

Bouwnummer Prijs Kaveloppervlak Woonoppervlak Slaapkamer(s) Inhoud Status
10 € 399.000,- 90 m2 110 m2 2 407 m3 Verkocht onder voorbehoud
11 € 399.000,- 90 m2 110 m2 2 407 m3 Te Koop
12 € 399.000,- 90 m2 110 m2 2 407 m3 Koop in Optie