Borg Selwerd

Groningen - Groningen
Actueel aanbod

€ 289.500,- tot € 432.500,-

Kenmerken

Woonoppervlak
52 - 132m2
Inhoud
137 - 515m3

Over dit project

START BOUW JUNI 2024
Meld je nu aan voor de laatste bouwnummers

*** 8 nieuwe appartementen toegevoegd aan Borg Selwerd ***
Borg Selwerd heeft er 8 kleinere appartementen bijgekregen in de maatvoering van 62 tot 76 m2.
De verkoopprijzen zijn vanaf €289.500,- tot €325.000,-.

Het appartementengebouw heeft nu 17 appartementen, waarvan 8 nieuwe en 9 oorspronkelijk ontworpen appartementen met een wat ruimer formaat (86 m2 - 93 m2, €352.500,- tot €432.500,-)

"Voor ieder wat wils" is echt van toepassing. Gelijkvloers wonen vanwege leeftijd of gezondheid, als stel of alleen een nieuwe energiezuinige woning tegen en acceptabele instapprijs, ouders voor studerende kinderen of belegging, het kan nu allemaal bij Borg Selwerd.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In de Groningse wijk Selwerd verrijzen 13 woningen en 17 appartementen op de voormalige locatie van uitvaartcentrum Algemeen Belang – DELA aan de Esdoornlaan. De hele woonwijk Selwerd krijgt een grondige make-over en kwaliteitsimpuls. De oorspronkelijke stempelstructuur van de na-oorlogse wijk wordt zo veel mogelijk in ere hersteld en veel straatprofielen worden aangepast. De wijk wordt van een onsamenhangend auto-gericht woongebied getransformeerd naar een sterk samenhangend geheel met veel ruimte voor groen, voetgangers, autoluwe straten en sociale interactie.

Het nieuwbouwproject Borg Selwerd bestaat twee blokken met totaal 13 grondgebonden woningen en een appartementengebouw met 17 appartementen. Het appartementengebouw zoekt met de hoogte (5 lagen) op de hoek van de Esdoornlaan en de Bottelroosstraat de relatie met het flatgebouw schuin tegenover. De grondgebonden woningen sluiten in stedebouwkundige massa aan bij het woningbouwkarakter in de ‘stempel’-wijk. Het project is als één geheel ontworpen met een eigentijds en stoer karakter. Voorzien van stadsbalkons en erkers geven de woningen een kwaliteitsimpuls aan de architectuur in de wijk en bieden ze veel woonruimte en comfort. Het appartementengebouw kent door de opdeling in twee kleuren metselwerk een duidelijke grafische leesbaarheid, waarmee een interessante overhoekse compositie ontstaat. De gekozen materialen (warme baksteenkleuren, aluminium en beton) ondersteunen het eigentijdse karakter en dragen bij aan een sterke samenhang tussen de woningen en appartementen.

De eengezinswoningen krijgen 3 volledige bouwlagen, waardoor er veel benutbare ruimte in de woning aanwezig is. Alle eengezinswoningen hebben in basis 2 slaapkamers met badkamer op de eerste verdieping. De tweede verdieping heeft in basis 1 grote open ruimte waar het realiseren van nog 2 extra slaapkamers en eventuele badkamer mogelijk zijn. De 8 rijwoningen aan de Maluslaan hebben woonoppervlaktes van ca. 116m2 tot 127m2. De 4 rijwoningen aan de Bottelroosstraat hebben woonoppervlaktes van ca. 107m2 tot 108m2.

Het appartementengebouw heeft 5 bouwlagen. Elk appartement heeft een terras of balkon gelegen op het westen, en een eigen berging op de begane grond. De woonoppervlaktes variëren van 62m2 (2-kamer appartementen) tot 94m2 (4-kamer appartementen). Appartementen met bouwnummer 18, 21 tot en met 27 beschikken over een parkeerplek op het binnenterrein deze is bij de prijs inbegrepen. Appartementen 13 tot en met 17, 19, 20 en 29 beschikken standaard niet over een parkeerplek, er zijn voor deze appartementen 4 parkeerplekken op het binnenterrein te koop voor € 12.500,-.

Duurzaamheid en energiezuinigheid staan centraal bij dit project. Er is veel aandacht voor een spaarzame omgang met energie conform de nieuwe BENG-eisen. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor je comfort. De woningen en appartementen hebben standaard geen gasaansluiting en worden voorzien van een moderne lucht/water warmtepomp-installatie, waarbij buitenlucht op een energiezuinige manier wordt omgezet in warm water. De warmtepomp wordt geplaatst in de technische ruimte en is standaard voorzien van een warmwaterboiler. De buitenunit wordt geplaatst op het dak. Vloerverwarming - standaard op de begane grond en eerste verdieping en standaard bij alle appartementen - is heerlijk comfortabel! Bovendien heb je geen radiatoren meer nodig. Dat bespaart ruimte en geeft meer vrijheid om de woning in te delen. Door deze moderne installaties en toepassing van hoogwaardige isolatie van vloer, wanden en dak, alsmede het plaatsen van PV-panelen op het dak, hebben de woningen een laag energie-verbruik.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Borg Selwerd
Start verkoop
Verkoop gestart
Woningen
5 van 21 beschikbaar
Prijs
€ 289.500,- tot € 432.500,-
Type woningen
Appartement, Eengezinswoning, Rijwoning

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden