Engelsepark

Groningen
Actueel aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Kenmerken

Woonoppervlak
124 - 206m2
Kaveloppervlak
118 - 226m2
Aantal kamers
3 - 5

Over dit project

ENGELSEPARK
Het populaire Groningen Zuid is binnenkort een mooie woonplek rijker. Waar tijdens de eerste wereldoorlog Engelse soldaten werden opgevangen in het ‘Engelse Kamp’ komt nu een nieuwe woonwijk in een parkrijke omgeving. Engelse Park bestaat uit 95 gasloze Tuinwoningen en Park Villa’s die in een groene omgeving en naast het Sterrebos worden gerealiseerd. De ideale woonwijk tussen park én stad. De stad is namelijk veel dichter bij dan u denkt.

Engelse Park is een woonplek voor iedereen. Vandaar ook de ruime keuze aan woningen. Zo kunt u kiezen uit Tuinwoningen in verschillende uitvoeringen en zijn de Park Villa’s beschikbaar als twee-onder-één-kapwoning, geschakelde woning en vrijstaande villa.

Deze groene wijk is niet alleen groen gelegen, maar ook duurzaam en gasloos. De woningen én het omliggend gebied voldoet aan alle nieuwste standaarden en biedt daarnaast alle voorzieningen om de huidige flora en fauna te behouden.

Projectwebsite: www.engelsepark.nl

DUURZAAM GEBRUIK VAN DE NATUUR:
Zonnepanelen
Duurzame water- en vloerverwarming
Luchtwarmtepomp
Ventilatie met warmte-terug-winning
Extra geïsoleerd glas HR++
Hoog wooncomfort
Gasloos
Luchtwarmtepomp ipv. CV-ketel

WONEN OP HISTORISCHE GROND
De locatie van Engelse Park ligt precies op de plek waar voor vrijheid strijdende soldaten uit de eerste wereldoorlog werden opgevangen door de toentertijd neutrale Nederlanders. Op 11 oktober 1914 kwamen 1.500 manschappen van de First Royal Naval Brigade daarom in Groningen aan. Speciaal voor deze rekruten werd achter de huidige Van Mesdagkliniek (de vroegere stadsgevangenis) een compleet barakkenkamp ingericht met vele voorzieningen voor sport, huisvesting, verzorging, bewaking en ontspanning. Dit kamp werd in Groningen al snel het 'Engelse Kamp' genoemd.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Engelsepark
Koopwoningen
95
Type woningen
2-onder-1-kap, Geschakeld, Hoekwoning, Tussenwoning, Vrijstaand

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats eigen terrein
Tuin
Tuin
Eigendom
Volle eigendom
Verwarming
Groene Energie, Lucht-Water Warmtepomp, Vloerverwarming
Overige
Terras

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden