Lokaal nieuws donderdag 28 maart 2024 Bron: Thuis in de Zeilen

De pre-sale van Thuis in de Zeilen is gestart!

De pre-sale van de 35 woningen in het project Thuis in de Zeilen is gestart. Graag horen wij jouw woningvoorkeur!

Pre-sale: fase 1
Wij zijn benieuwd naar je mening over ons mooie nieuwbouwproject. We inventariseren ieders mening in twee stappen. In de eerste stap, fase 1 van de pre-sale, vragen we je ons te laten weten in welk woningtype je geïnteresseerd bent, en je top 3 van bouwnummers te geven. Op basis hiervan maken we het aanbod dat we in fase 2 aanbieden definitief. In deze eerste fase werken we met indicatieve ‘vanaf’ prijzen. In onderstaand overzicht vind je de indicatie ‘vanaf’- prijzen per woningtype. Let op: aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.
 
Type woning


Breedte


Gebruiksopp.
ca. m2


Kavelgrootte
ca. m2


Indicatieve
‘vanaf’ prijs
Tussenwoning


5,10 meter


Van 110 tot 125m2


Van 120 tot 180m2


Vanaf €410.000
Tussenwoning


5,40 meter


Van 118 tot 143m2


Van 130 tot 190m2


Vanaf €439.000
Hoekwoning


5,70 meter


Van 128 tot 150m2


Van 140 tot 300m2


Vanaf €499.000
Twee-onder-een-kap


6,00 meter


Van 155 tot 160m2


Van 325 tot 400m2


Vanaf €675.000
Vrijstaande woning


6,30 meter


165m2


400m2


Vanaf €799.000
Pre-sale: fase 2
In de tweede stap, fase 2 van de pre-sale, bieden we je de mogelijkheid om in te schrijven op de woning van je voorkeur op basis van de online verstrekte 'concept' stukken. Op dat moment geven we een prijs-bandbreedte af, zodat je al een goed beeld hebt van het prijsniveau. In dit stadium zijn wij in gesprek met de (onder)aannemer(s) voor het afronden van de verkoopstukken. De bandbreedte-prijs heeft als doel je een richtprijs mee te geven voor het maken van een juiste keuze. Zodra alle documenten en overeenkomsten definitief zijn, wordt de vaste koopsom bepaald. Pas dan kunnen we overgaan tot verkoop van de woning.

Aan het einde van fase 2 wijzen we de woningen toe. Is de woning aan je toegewezen, dan gaan we met je in gesprek over de woning en je eventuele woonwensen. Je krijgt dan de mogelijkheid een reserveringsovereenkomst af te sluiten. Hiermee heb je bij de definitieve verkoop het eerste recht van koop. De kosten van deze reserveringsovereenkomst bedragen €250: dit wordt bij aankoop verrekend met de vrij-op-naam prijs van de woning.

Als je ingeschreven staat bij het project dan informeren we je te zijner tijd uitgebreid over het inschrijvingsproces van de pre-sale fase 2. 

Een streepje voor bij de toewijzing in de pre-sale in fase 2
Het is mogelijk om voorkeurspunten te krijgen, waardoor je een grotere kans op toewijzing van de woning van je voorkeur hebt. Extra punten verkrijg je door het invullen van de enquête uit pre-sale fase 1 (zie ook de uitleg hierboven). Daarnaast kun je extra punten verkrijgen als je in fase 2 een financiële check upload. Deze financiële check kun je bij je financiële tussenpersoon of een bank laten uitvoeren, bijvoorbeeld bij de Rabobank, via https://www.rabobank.nl/particulieren/hypotheek/nieuwbouw/afspraak-financiele-check.

Planning
De pre-sale fase 1, waarin we je voorkeur voor een woningtype vragen én waarmee je je eerste voorkeurspunten kunt krijgen, vindt plaats in april 2024. In mei 2024 verwachten we vervolgens fase 2 van de pre-sale te kunnen uitvoeren. Hierbij kun je je inschrijven op het bouwnummer van je voorkeur. Indien de woning aan je wordt toegewezen, bieden we je het eerste recht van koop, door middel van het sluiten van een reserveringsovereenkomst.

We verwachten in juli a.s. alle contract- en verkoopstukken gereed te hebben. Dan is ook de definitieve vrij-op-naam prijs bekend. De woning blijft exclusief voor jou gereserveerd totdat de verkoopdocumenten en prijzen definitief zijn vastgesteld. Vanaf dat moment kan de reservering worden omgezet in een koop-/ en aannemingsovereenkomst. Besluit je toch niet over te gaan tot aankoop van de woning? Dat is uiteraard geen probleem: we bieden de woning dan aan de volgende belangstellende aan.

Samenvattend:
 

April:
pre-sale fase 1 – Doorgeven voorkeur voor een woningtype;
 
Mei:
pre-sale fase 2 – inschrijven op het bouwnummer van je voorkeur. Bij toewijzing van de woning bieden wij een reserveringsovereenkomst aan;
 
Juli:
Start van de verkoop van de woningen – met een reserveringsovereenkomst heb je het eerste recht van koop.

Hopelijk hebben wij met deze informatie het proces voldoende inzichtelijk gemaakt. Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op via francis@vanwonen.com of maartendejong@vanwonen.com

Meer weten over Thuis in de Zeilen

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden