Mobiele airco
Lokaal nieuws vrijdag 15 oktober 2021 Bron: Groningen - Energiek

Zo leuk is Groningen! Huur je hier een appartement?

Energiek ligt dicht bij de binnenstad van Groningen. Straks fiets je via het Zuiderplantsoen zo naar de winkels, horeca en het theater. Hoe leuk Groningen precies is, moet je vooral zelf ontdekken. Maar hieronder een paar tips.

 

Groen doen en genieten
Het Sterrenbos vind je op maar een kwartiertje wandelafstand van Energiek. Ren een rondje hard, geniet van een ontspannen wandeling en doe op de terugweg Paviljoen Sterrebos aan. Het eten is daar ontzettend goed en de sfeer ontspannen.

Sportief type?
Dan zit je goed in Groningen. Zeker als je in Energiek woont. Sportcentrum Europapark ligt op een paar minuten loopafstand. Dit is een van de grotere, multifunctionele sportcentra in Groningen. Er zijn verschillende sportzalen, een dojo, danszaal en fitnesszaal. Achteraf een drankje in het sfeervolle café/restaurant en voldaan naar huis.

Struinen door straatjes
Groningen heeft superleuke straatjes om door te dwalen óf even te blijven hangen. Als we mogen tippen: De Uurwerkersgang! Aan het plein zit De Uurwerker. Maar dat is echt niet de enige hotspot. Je vindt hier heel veel gezellige kroegjes, koffietentjes en goede restaurants. Ook al ben je er 10 x geweest de Grote Kromme Elleboog blijft leuk om doorheen te wandelen. Geen pand is hetzelfde en overal zijn speciaalzaken, leuke winkels én ook hier weer veel horeca.

Gronings-goed
Inkopper of niet. De Grote Markt met de Martinitoren mag niet ontbreken in dit rijtje. Eindeloos winkelen in grote ketens en boetiekjes, tussendoor uitgebreid lunchen en dan weer naar huis. Gewoon op de fiets, je bent er echt zo.

Verrassing
Als je via de Plantsoenbrug de stad uitloopt, wandel je zo het Noorderplantsoen in. Wat is dit toch een mooi stadspark. Als je het park in de lengte volgt en aan het eind rechtsaf slaat, kom je op het Boterdiep. Na de transformatie is dit een hippe plek met heel veel leuke winkels en restaurantjes geworden. Echt de moeite waard om mee te nemen als je Groningen ‘verkent’.

Mocht je denken, hier wil ik wonen… dan is Energiek misschien wat voor jou. Bekijk hier het woningaanbod. De verhuur is inmiddels al gestart. Inschrijven kan tot 27 oktober. Lees je dit na die tijd, bel dan even met de makelaar.

Meer weten over Groningen - Energiek

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden