Lokaal nieuws maandag 02 november 2020 Bron: 21 Stadsvilla's Signatuur Helpermaar

Meer huis voor je geld in Signatuur Helpermaar

Lage hypotheekrente, booming huizenmarkt. Dat betekent: lage rentelasten en hoge overwaarde. Voor hetzelfde geld woont u straks in een Stadsvilla. Ruimer, duurzamer en comfortabeler.

In de gewilde woonbuurt Helpermaar in Groningen-Zuid komen 11 zeer royale Stadsvilla’s, waarvan er nog enkele te koop zijn. Toegegeven: met een vanafprijs van 579.000 euro vrij op naam zijn deze herenhuizen niet voor iedereen weggelegd. Toch is er wellicht meer mogelijk dan je denkt. Daarover hierna meer.

Eerst een korte toelichting op de Stadsvilla’s van Signatuur Helpermaar. Met zo’n 200 vierkante meter woonoppervlak verdeeld over vier woonlagen zijn ze aangenaam royaal. Zeker nu we meer tijd thuis doorbrengen, is dat een welkome luxe. De woningen bieden alles wat je kunt verlangen: ruimte voor een kookeiland op de begane grond, een vide en in basis vijf slaapkamers. Bovendien liggen de Stadsvilla’s op royale kavels met parkeerruimte op eigen terrein.

Betaalbaarheid Stadsvilla’s

De hypotheekrente staat op een absoluut dieptepunt, de huizenmarkt op een absoluut hoogtepunt. Dat betekent lage maandelijkse rentelasten en veelal een hoge overwaarde uit je huidige woning. Misschien woon je daardoor straks in een Stadsvilla tegen vrijwel dezelfde maandlasten als die je nu hebt. Maar dan wel in een veel ruimer, duurzamer en comfortabeler huis. Aan de hand van twee rekenvoorbeelden lichten we dat hieronder toe.

Koopsom Stadsvilla: € 579.000

Meerwerk: € 70.000

Kopers 1

Stel 35 jaar oud
Gezamenlijk inkomen € 90.000
Overwaarde huidige woning: € 100.000
Hypotheeklening: € 560.000
Netto-maandlasten: € 1.400

Kopers 2

Stel 57 jaar oud
Tweeverdieners: inkomen € 65.000
Overwaarde huidige woning: € 200.000
Hypotheeklening: € 470.000
Netto-maandlasten: € 850

Goed om te weten: genoemde maandlasten zijn indicatief en kunnen per huishouden en situatie verschillen. Nieuwsgierig hoe hoog – of laag – de maandlasten in uw geval uitpakken? Neem contact op met de gespecialiseerde hypotheekadviseurs van Schreuder Nieuwbouwmakelaars (050 – 526 2000) of Boekholt nieuwbouwspecialist (050 – 311 46 47).

Meer weten over 21 Stadsvilla's Signatuur Helpermaar

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden