Lokaal nieuws vrijdag 24 januari 2020 Bron: 21 Stadsvilla's Signatuur Helpermaar

Een stukje geschiedenis

Wat begon met een ziekenhuislocatie midden in Groningen-Zuid, wordt omgevormd tot één van de mooiste wijken van Groningen. De historie van Helpermaar gaat lorum ipsum dolor sit amet

Wat begon met een ziekenhuislocatie midden in Groningen-Zuid, wordt omgevormd tot één van de mooiste wijken van Groningen. De historie van Helpermaar gaat echter nog veel verder terug. Helpermaar ligt namelijk op de uitloper van de Hondsrug; een zandrug die in de Saale-ijstijd is ontstaan. Na de sloop van het oude Diaconessenziekenhuis heeft de gemeente op deze locatie archeologisch onderzoek verricht. Volgens de stadsarcheoloog zijn resten gevonden van het oudste huis van Groningen. Dus zelfs toen Groningen nog niet zo groot was en mensen konden kiezen waar ze wilden wonen, kozen zij voor Helpermaar.

Meer weten over 21 Stadsvilla's Signatuur Helpermaar

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden