Lokaal nieuws vrijdag 15 december 2023

Hoe kies je de perfecte badkamer uit?

Wanneer je een nieuwbouwwoning hebt, kun je helemaal zelf je badkamer kiezen. Hoewel dit natuurlijk enorm leuk is, kan het ook lastig zijn om te verzinnen wat je precies wilt. Een badkamer is iets waar je een langere tijd mee moet doen, dus je wilt er ook niet op uitgekeken raken. In dit artikel geven we je wat tips hoe je de perfecte, tijdloze badkamer voor je nieuwbouwwoning uitkiest!

Let op de aansluitingen

Wanneer je zelf de badkamer gaat plaatsen, moet je natuurlijk rekening houden met de leidingen die waarschijnlijk al liggen in je badkamer. Dit bepaalt dus al voor een groot deel waar je wastafels, douche en toilet komen te staan. Soms kun je een voorkeur hiervoor opgeven, maar dit is niet altijd het geval. Let hier in ieder geval dus op wanneer je je badkamer wil uitkiezen!

Inspiratie opdoen

Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de verschillende soorten badkamerstijlen die er zijn. Doe hiervoor inspiratie op in woonmagazines of in woonwinkels, om zo een idee te krijgen van jouw gewenste stijl voor je badkamer. Misschien ga je wel voor een robuuste betonlook badkamer, een hotel chique badkamer of een industriële badkamer. Houd je van wat anders? Kies dan voor een retro moderne badkamer of een helemaal zwarte badkamer. Als je ervan verzekerd wil zijn dat je jaren plezier kan hebben van je badkamer, kan het een veilige optie zijn om voor neutrale kleuren te kiezen. Denk aan beige, lichtgrijs of zwart. Zo weet je zeker dat je er niet op uitgekeken raakt. Wat jouw stijl ook is, zorg dat je dit goed voor je hebt voordat je een badkamer gaat uitkiezen!

Badkamermeubels

Nadat je hebt besloten wat voor stijl je in je badkamer wilt, kun je de badkamertegels uit gaan zoeken. Daarna kan je gaan nadenken over de inrichting van je badkamer en de meubels die je hier wilt plaatsen. Ga je bijvoorbeeld voor één of twee wastafels? En kies je voor een bad of een douchewand inloopdouche? Dit zijn allemaal keuzes die je moet maken bij het inrichten van je badkamer. Ga ook na met hoeveel mensen je de badkamer moet delen, als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt zijn twee wastafels bijvoorbeeld wel zo makkelijk. En als je geen jonge kinderen hebt, of helemaal geen kinderen hebt, heb je misschien geen bad nodig. Dan kun je beter kiezen voor een lekkere ruime (regen)douche!

Accessoires

Als je je badkamermeubels hebt gekozen, kan het leukste gedeelte beginnen: het kiezen van passende accessoires. De juiste accessoires kunnen je badkamer helemaal afmaken. Neem bijvoorbeeld mooie handdoeken in bijpassende kleuren van je badkamer, een mooie spiegel of leuke kastjes voor opbergruimte. Vergeet ook geen wasmand en misschien nog wat leuke planten!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden