Mobiele airco
Lokaal nieuws dinsdag 08 maart 2022

Maak voor je huis een lichtplan voor binnen en buiten

Ben in Groningen net verhuisd of heb je nieuwbouw op het oog dan breekt er een spannende tijd aan. Je bepaald de stijl van je nieuwe interieur hoe die gaat worden. Wat komt er op de vloer, op de muur en welke trendvolle meubels schaf je aan. Daarbij mag goede sfeerverlichting niet vergeten worden. Maak daarom een compleet lichtplan voor zowel binnen als buiten, zodat je het hele jaar rond een mooie en gloedvolle woonsfeer creëert.

Nog steeds is het een populair gegeven om je interieur aan te sluiten op het buitenleven in de tuin. Daarbij kun je denken aan een veranda, een overkapping, een schuifpui of de klassieke openslaande deuren. Het is bij warme dagen echt ideaal als je makkelijk je binnenleven naar buiten kunt verplaatsen zonder dat je daarvoor veel hoeft te sjouwen met stoelen of banken. Heb je een stijlvol interieur dan is het een echte aanrader om die mooie karakteristieke stijl ook naar buiten door te trekken. Wat dat betreft zijn Borek tuinmeubelen de perfecte keuze. En of het nu gaat om tafels, stoelen, ligbedden of parasols met dat stukje kwaliteit geniet je nog meer van je lange zomeravonden in je eigen loungeset met vrienden of familie.

Verlichting

Een huis en tuin kunnen niet zonder verlichting. Toch valt er met verlichting te versieren dan het standaard leeslampje of het spotje aan het plafond. Naast je interieur kun je ook een mooi lichtplan maken voor de aangrenzende tuin van je woonkamer. Je zult versteld staan wat mooie lampen je lange zomeravonden nog eens extra en sfeervol verlengen. Wees daarom niet bang om eens in luxe lampen te investeren die naast functioneel ook echte aandachtstrekkers zijn.

Slim

Ben je helemaal gek van gadgets en bedien je graag alles via de apps op je telefoon dan is alle verlichting daar in principe geschikt voor. Je kunt zelfs je huidige led of spaarlamp blijven gebruiken. Op twee manieren is die slimheid te realiseren. Je maakt alleen je fitting slim of je gebruikt een slimme stekker. Bij het plaatsen van een slimme fitting hoef je die alleen maar tussen de lamp en het armatuur te plaatsen. Bij de meeste apps heb je dan ook de mogelijkheid om je lamp te dimmen. Omdat het allemaal draadloos werkt kun je ook mooi de buitenverlichting slim maken zodat je altijd vanaf je mobiele telefoon overal de juiste sfeer kunt creëren.

Functioneel

Licht is zowel overdag als in de nachtelijke uren belangrijk. Sfeerrijke en romantische verlichting maken het leven aangenaam. Toch speelt functioneel licht de belangrijkste rol in ons leven. Je wil ook ‘s avonds lekker een krant, magazine of boek kunnen lezen en dan is goed heldere en gerichte verlichting heel belangrijk. In alle ruimtes van het huis is functionele verlichting essentieel of het nu in de keuken, schuur of badkamer is.

Ook door het vele thuiswerken van tegenwoordig is het belangrijk dat je met de juiste lichtinval werkt. Veel werknemers hebben gemerkt dat een goede verlichting bij het doornemen van rapporten wel zo makkelijk is. En zit je achter je laptop dan weet je hoe irritant reflecterend licht op je beeldscherm kan werken.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Groningen.

Aanmelden