Specialisten

Alleen al haar bedrijfsnaam is opvallend: DITISDIL. Inderdaad, aan elkaar geschreven en in hoofdletters. “Ik had het eerst op DIL willen houden, maar dit is toch krachtiger, echt meer een statement”, zegt Jildou. “Ik probeer ermee aan te geven dat mijn interieuradviezen iets eigens hebben. Ik houd van eenvoud, kleur en speelsheid. En duurzaamheid vind ik ook belangrijk. Daarvoor hoef je echt geen concessies te doen, het kan heel leuk uitpakken.”

DITISDIL geeft interieuradviezen, en staat daarbij open voor grote én kleine vragen. “Voor mij is een samenwerking geslaagd als iemands huis echt een thuis wordt. En dan niet zo’n super-gestyled showroomhuis, maar een huis waarin echt geleefd wordt.”

Dat Jildou (“Ja, zo had ik mijn bedrijf ook kunnen noemen. Maar mensen noemen me al sinds mijn vierde De Dil”) stylingadviseur zou worden, stond al vroeg vast. Ze is ervoor in de wieg gelegd. “Al in mijn kleutertijd tekende ik voornamelijk huisjes, meubels, interieurs en plattegrondjes. Als tiener veranderde ik met grote regelmaat de kleuren en de indeling van mijn slaapkamer regelmatig qua kleur en indeling. En ik maakte toen al veel zelf.”

Ze organiseerde enkele jaren de beurs Wonen & Co in Groningen, maar besloot voor zichzelf te beginnen nadat ze haar opleiding Interieurarchitectuur- en ontwerp met succes had afgerond. “Waarom? Omdat ik mijn eigen ideeën wilde vormgeven, ook op het gebied van duurzaamheid. Ik heb een groot hart voor de wereld waarin we leven. Als ik zie hoeveel materiaal er elk jaar weggegooid wordt, ook in mijn eigen sector. Op beurzen moet het bijvoorbeeld elk jaar helemaal anders, terwijl dat voor wat betreft de decors helemaal niet nodig is.”

Haar eigen onderneming werd dus DITISDIL. “Mensen blij maken met het creëren van een fijn thuis, dat is mijn passie. Daarvoor gaan we samen aan de slag. Het draait helemaal om wat jij wilt. Ik voeg daar een eigen inbreng aan toe, met veel warme, subtiele kleuren waar je blij van wordt.”

Koester wat je hebt

Want dat uitgangspunt is kenmerkend voor de eigen stijl van DITISDIL. “Speels, kleurrijk en eenvoudig, vaak met een knipoog, en met gebruikmaking van hoogwaardige en duurzame materialen.” Een duurzaam interieur hoeft niet saai, duur of stoffig te zijn, is haar overtuiging. “Absoluut niet. Ik wil met je toewerken naar een interieur waar je over tien jaar nog steeds van geniet, waar je nog steeds niet op uitgekeken bent. Dat is op zichzelf al een duurzaam uitgangspunt: als je koestert wat je hebt, gaat het langer mee.”

Een eerste stap daarin is dat ze ook kijkt naar het bestaande interieur. “Daar zitten ongetwijfeld dingen bij waar je erg op gesteld bent. Ik combineer onze ideeën over een nieuw interieur zoveel mogelijk met items die je nu al hebt, en waar je nog steeds blij mee bent.”

Een kennismaking begint met een vrijblijvend gesprek: telefonisch of via videobellen. “Daarin spreken we door wat je wilt en wat ik op dat punt kan bieden. Als het klikt, kom er een vervolgafspraak bij je thuis en praten we verder: wat vind je mooi, wat niet, wat wil je behouden, welke kant wil je op qua sfeer? Aan de hand daarvan werk ik een aantal concepten uit die de basis vormen voor de verdere aanpak. Het wordt een dynamisch contact, waarbij we over en weer dingen bij elkaar neerleggen en van elkaar terugkrijgen.”

Kleuren doen wat met je

Vooral spelen met kleuren krijgt daarbij de nadruk. “Met kleuren kun je zoveel doen, zoveel verschillende sferen neerzetten. Kleur doet veel met je, het heeft echt invloed op hoe je je voelt. Ik laat allerlei mogelijkheden zien: wat gebeurt er met je interieur als je bepaalde kleurvlakken naar voren haalt of juist tegen elkaar laat wegvallen. Je kunt er ook heel goed verschillende ruimtes binnen een woning, of zelfs binnen de woonkamer, mee afbakenen.”

Samenwerking is belangrijk, benadrukt ze. “We doen het echt met zijn tweeën. We voegen allebei onze ideeën en ingrediënten toe en komen zo tot een doordacht resultaat. Een deel daarvan zal je bekend voorkomen, maar ik hoop juist dat ik op basis van mijn kennis en ervaring iets kan toevoegen waar je zelf niet op gekomen zou zijn. Iets extra’s dat jouw huis verrijkt.”

Ook een Sparsessie is mogelijk, vooral bedoeld voor kleinere vragen. “Als je bijvoorbeeld best tevreden bent met je interieur, maar denkt dat je er op sommige onderdelen nog net iets mooiers van kunt maken. Wat voor kleur gebruik ik op welke wand? Wat voor soort salontafel past het beste in mijn woonkamer, dat soort vragen. Voor zo’n sessie kun je me bellen of mailen.”

DITISDIL
T 06-51612356
www.DITISDIL.nl / jildou@ditisdil.nl

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.